1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Podle mě je problém sehnat šikovného kuchtíka, který by přistoupil na čecháčkovské ojebávání... minimum přiznáno a zbytek do obálky.

Tak jako pomalu končí generace, která vysedávala po hospodách, tak doufám brzy skončí i ti co se nechávají takto zaměstnávat.

9
Před 2 roky
Pavel Kemptny

no je to tak,ale to platí o každém řemesle,pokud se nedělá poctivě,je na zániku...třeba zedník,pokud bude lempl a chtít 700kč/hod,tak prostě nemá šanci...

5
Před 2 roky

Samozřejmě,už nejsme úplně blbý (jsem číšník). Už nechceme dělat za minimum ve smlouvě a na ruku možná pár tisíc k tomu a ve finále vám to udělá výplatu ,která vám nepokryje ani měsíční výdaje. Nenažraní hospodští na to jenom doplatí. Dobře jim tak.

15
Před 2 roky

Nesmysly. Velké většině lidí nejde o žádný zážitek, ale o ceny. Pokud je třetina populace imrvére v mínusu, třetina na 0, tak to ta poslední třetina už nezachrání. Jednoduše se lidé naučili trochu počítat a zjistili, že pokud si mohou koupit pivo v řetězci za 20-25Kč, tak je nesmysl, aby za tu samou značku dali někde 70-90Kč. To samé je s jídle, kdy domácí porce vás vyjde na 30-50Kč, tak proč zbytečně někde dávat 200-250Kč.Návštěvy restaurací budou už výjimečnou záležitostí a kratochvílí.

17
Před 2 roky
Michael Nagy

Zajímavý názor... 😄

Přesto realita je úplně jiná nebo žijete v jiném světě.

"Lepší" restaurace dost plné, na večerní posezení je lépe mít rezervaci, abyste dostal stůl.

Restaurace, řekněme střední třídy, dost obsazené a jedou jak jídla, tak pití.

Knajpy, kde nevaří a k jídlu poskytnou max. chipsy a kde se tedy jen popíjí plno od poledních hodin až do zavíračky.

Toto je zkušenost z okresního 33 tisícového města v Karlovarském kraji - tedy kraji, kde jsou v rámci ČR dlouhodobě nejnižší platy.

10
Před 2 roky

V minulém režimu zemědělské firmy oloupané brambory běžně dodávaly, pochopitelně ale za vyšší cenu. Restauratéři si myslí, že si dodavatelé loupání nenechají zaplatit? Takže úspora za každou cenu, ať to stojí co to stojí.

11
Před 2 roky
Robert Kraus

O jakých restauracích se to bavíme? Ukažte mi jednu prosím. Žádný normální restauráter tohle nebude kupovat. Loupane zelenina se dodává pouze to velkých vyvaroven. Nikde jinde. A pokud ano tak si škodí jen sami sobě a restaurater na tom neusetri sní kačku spíše naopak.

5
Před 2 rokyUpraveno

Loupaná zelenina a připravené omáčky?

Tak proč do restaurace rovnou nevozí už hotová menu a v kuchyni se to jenom ohřeje?

Nákupní cena 70 Kč, prodejní 160Kč

117
Před 2 roky
Pavel Erychleb

Múzou z hospod udělat rovnou výdejny

56
Před 2 roky

Tenhel pristup je cvalani do pekla na splaseny, neosedlany kobyle. Proc by meli lidi chodit do hospod, kdyz to vsude bude chutnat stejne? Polotovary si vetknete za klobouk. Podivejte se na epizodu Ano sefe, kde Zdenda serval kuchare na tri doby, kdyz mu nasel v chladaku pytel kupovanejch oloupanejch brambor.

11
Před 2 roky

Omezit kuchaře na minimum, stačí pomocný personál a menší nabídka jídel !

4
Před 2 roky

Tato vláda co provede (zásluhou chytráků, kteří ji negativně ovlivňují, sami nemají mozek), tak ničí životní úroveň, zemědělství, průmysl atd.- prakticky vše. Vůbec se nedivím, že v úpadku jsou i hospody. Nyní jsou na tom už dobře jen ti co mají kvalitní domácí stravu! V hospodách kvalita dostane ještě více na frak!

13
Před 2 roky
Karel Vysloužil

Vy jste Vážně nemocnej. Vláda snad říká hospodským jak mají vařit?

8
Zobrazit další reakci
Před 2 roky

Tyhle předloupanky začali podávat u nás v práci v kantýně. Párkrát jsem to zkusil a pak raději zrušil obědy.

82
Před 2 roky
Tomas Kristek

Rozdíl je vcem snad poznáte kdo to loupák bo co

14
Zobrazit dalších 7 reakcí
Před 2 roky

Tento trend se tady razí už určitě 20 let, což je doba, kdy jsem v gastronomii skončil, poněvadž má každý hospodský pocit, že musí každý rok vydělat nejmíň dvě mega do své kapsy. Takže napřed začne škubat zaměstnance, pak suroviny, kvalitu.... Vařit z polotovarů je pro kuchaře ta největší potupa, nebavím se o loupaných bramborách a česneku, ale o hotových omáčkách, mletých masech... To už je člověk jen montér na lince... Tehdy jsem si řekl, že se nemusím účastnit každé prasárny a z oboru jsem úplně odešel...

17
Před 2 roky
Petr Hrubeš

Proč potupa? Když mu za to záplatí, nebude to nijak zdravotně závadný a lidi si to budou dávat, tak v čem je problém?

2
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA