Chceme aby hospody nepodváděly na daních, vařily poctivá jídla, nezaměstnávaly načerno, platily důstojné mzdy, měly levné pivo a levné jídlo. A divíme se, že to ne a ne vyjít.
Tady na diskuzi chce každej důchod 40 tisíc, ale sociální platit korunu, každej pracující chce i minimální mzdu 70 tisíc, jídlo v restauraci za dvacku, pivo za deset a majitel a jeho zaměstnanci aby bardům hostům ještě dopláceli ze svýho.
Když by měl kuchař jen 35 tisíc hrubá, což nic moc, tak zaměstnavatel musí vyplatit na něj 47 tisíc a je to přes půl milionu ročně.
xxx
Pronájem restaurace, vybavení kuchyně, pár zaměstnanců a sebe, energie, voda, odvod daní, atd a vy byste chtěli smažáka s marží 10% nad cenu potravin.
Kam jsme to dopracovali
Kuchaři, školníci zrušíme nemáme je z čeho platít....
Ale máme málo exekutorů, policajtů úředníků lampasů že....
Made in ČR
Ty chceš platit kuchaře z daní ? Je to tvrdá práce, takže jim musíš dat minimálně 50 tis čistého, tak to je.
Dřív byla hlavně doba, kdy měl majitel domu nahoře byt a dole svojí restauraci, ve které makala rodina + nějaký pomocník, když byly hody, svatba a pod. Dneska je běžné, že majitel domu pronajme prostor majiteli restaurace a ten si najme provozáka, který mu tam dělá šéfa. Ještě není ani uvařeno a už chtějí tři lidi prachy.
Přesně takovou hospodu s majitelem co bydlí nahoře a je to rodin.podnik u nás na vsi máme,,jako jediná se udržela a sjíždi se tam firmy na obědy..
kuchtíci jsou drazí, protože hospodští si stále představují podnikání v šedé ekonomice
ale když někdo namítne něco proti spropitnému, hned řvou, jak jim omezujeme podnikání
Pan Zdeněk Pohlreich to jasně řekl. Nechodit tam, kde se kupují prefabrikáty a kuchaři zvládnou leda házet pytle hranolek do friťáku a kbelíky s univerzální omáčkou míchat na plotně...
Já chodím tam, kde mi nabídnou jídlo, které bych si doma neuměl uvařit, protože třeba ani nemám všechny ty ingredience a upřímně nejsem ani kuchař amatér, co by to zvládl...
No kdyz nejsi zrovna kuchar jak pises a chodis pouze tam kde ti nabidnou jidlo ktere by jsi doma neuvaril tak ti vlastne staci jit nekam na sekanou...
Není to dobrá cesta.Hospody jednak budou vařit všude stejně. Rozhodující je kvalitní kuchař a jedna pomocná síla. Je zajímavé, že ten pán to nechápe. Umělé omáčky stejné chuti po celé republice tak to budeme jíst jako ten dobytek ve chlévě.Ruční práce je důležitá
přesně tak, nastoupil jsem do hospody jako nový kuchař,,,, po týdnu jsem si už sestavil jídelníček, jenomže ouha,,,, ten první hlavní kuchař mi to proškrtal a dosadil tam svoje jídla, prý jsem to měl moc složité,,,,, měl kýbl toho hnusu,,,,koupené omáčky,, a tu dával ke všemu,,,,, výpek vyléval do kanálu,,, no vydržel jsem tam 14 dní a radši jsem to zařízení opustil . hnus
V rámci šetření na lidech končí porevoluční éra čerstvých potravin v restauracích a nastupuje nová éra UHO.To,co se ušetří na mzdách pomocných kuchařů,se pravděpodobně vynaloží na vyšších cenách předpřipravených potravin.Určitě ty loupané brambory nestojí stejně.Těmi polotovary se restaurace v podstatě staví na úroveň Mekáče a KFC.
Máte pravdu. Pokud se kvalita jídla zhorší a někdo i zvedne ceny, může to zabalit. To už pak "kvalitou " vyjde nastejno polévka z pytlíku, za lepší cenu, kterou si lze uvařiti v práci. Ovšem je to opět krok zpět.
Zboží má takovou hodnotu za jakou ho lze na trhu prodat. Pythagoras ze Samosu asi 500 let BC) Zboží je i práce tedy i práce kuchaře
je to jednoduchy, kdyz je neco drahy, prestane se to kupovat.
pokud chteji prodavat , musi zlevnit .
auta treba taky sroubovali cenu, az je to neprodejny a tak ted zlevnuji.
je to vsude stejny, nemuzes slevit, neprodas- koncis .
Tady to vyřešili celkem jednoduše a bez práce.
Odkaz