1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

zvýšení globální teploty o 1,5 °C ve srovnání s předindustriální érou.

------

A nejhorší na tom je, že žádný ekologický pomatenec neumí vysvětlit, proč by to mělo být špatně.

89
Před 1 rokem
Petr Burian

Tak to neznáte žádného ekologického pomatence, který by byl zároveň ekologem vystudovaným, či přímo biologem profesionálním. Ten by hned vysypal z rukávu, že špantě je to proto, že změna probíhá příliš rychle. Jako ono to zvýšení o 1,5 stupně by nebyl problém, pokud by se teplota zvyšovala postupně po několik tisíc let. Jenže současné rychlosti se organismy nemají šanci dostatečně dobře přizpůsobit, proto budou ve zvýšené míře vymírat. Máme už řadu příkladů i z naší přírody.

Pak je tu ještě jeden, a to podle mě o hodně zásadnější průšvih. Tím je okyselování oceánů, které je zvýšeným podílem CO2 v atmosféře přímo způsobené.

17
Před 1 rokem

Tak u nás si může zkusit klimatický dědeček Václav Klaus žalovat grýndýl.

Ale vážně, celkem děs kolik se tady zase sešlo popíračů člověkem způsobené klimatické změny.

161
Před 1 rokem
Radek Šeda

Pochybuji, že je to hloupnutím lidstva, jak se tvrdívá. Spíš jsou vinna média, respektive jejich snadná přístupnost, umožňující publikovat (nebo jak vlastně nazvat tu činnost zveřejnění některých těch canců prozrazující neprostý nedostatek vědomostí počínaje gramatickými) kdekomu. Těm, kterých jsem se snad dotknul, se omlouvám, ale na svém si trvám. Není Vám pomoci, ať už vaše "víra" je jakákoli.

86
Před 1 rokem

Takže ve všech zmíněných případek jsou to žaloby klimatických aktivistů prostřednictvím lidí, které prostě zmanipulovali. Posloužili jen jako "užiteční idioti" k prosazení zájmů zelených šílenců.

Tak jo no....

103
Před 1 rokem

Čím více budou klima sektáři tlačit na pilu, tím dříve se ucho utrhne a lidi je poženou i se soudci pseudosoudu pro lidská práva do pr... áce...

131
Před 1 rokem
Pavel Schelle

Už zase někdo tlačí na pilu tím, že se domáhá svých práv, stejně jako u same sex manželství. Přestaňte vyhrožovat.

45
Před 1 rokemUpraveno

Z pohodlí Švýcarské důchodu se to kecá, kor když svoje mládí prožili ve světě, kde emise nikdo moc ještě neřešil a nic neomezoval.

111
Před 1 rokem
Tomáš Hons

Nemůžou se pochlubit, že děda arizoval, táta odkulačoval a já privatizoval. To musí být ve Švajcu nuda. Natrvalo se tam ani Němčouři moc nehrnou a do 5 let zjišťujou, že nejsou vítáni a 30% jich mizí zpět, ale i do USA a jinam.

6
Před 1 rokem

tady čekám nadšení u ekoteroristů 🙁 ovšem že "pár babiček" přes soudy může "právem na klima" zlikvidovat ekonomiku a v konečném důsledku i demokracii v Evropě, tomu se musí Putin, Kim, Erdogan nebo ajatoláhové smát, až se za břicha popadat

62
Před 1 rokem

Nikdo jim nebrání odstěhovat se do Grónska.

196
Před 1 rokem
Mira Vaněk

A tobě na Sibiř.

103
Zobrazit dalších 20 reakcí
Před 1 rokem

Tohle je tak trapné.Asi nemají co jiného na práci tyhle svíčkové báby než otravovat soudy svými nesmysly.6ádná vláda není schopna zastavit klimatické změny které si dělá příroda sama.Jestli se na těchto změnách podílel a podílí člověk je otázkou.Táhle nerovnováha začala drancováním dešťných pralesů nadnárodními korporacemi za účelen zisku.Dále doprava hlavně letecká lety do kosmu a jiné činnosti poškodily nezvratně rovnováhu v přírodě.Lide se budou muset vzdát vydobytků techniky a vrátit se na stromy.Konzumní způsob života bude pomalu končit.

90
Před 1 rokem
Kohut Lumir

Máte pravdu že žádná vláda nemá moc zastavit klimatické změny, ony ju mají jen všechny nebo většina vlád, když na tom budou spolupracovat.. A ty babičky se soudili, že jejich vláda nedělá co se zavázala..

A to že se planeta ohřívá díky lidem víme tak na 99%, žádný korektní vědec neřekne že na 100%, protože takovou jistotu fakt nemáme, nemáme další planety Země na provedení experimentů s různými koncentracemi CO2. Bohužel spousta lidí pak vědecké "téměř jistě" převádí na "je otázka zda vůbec" :(

25
Před 1 rokem

Soudí vlády států, nebo koho vlastně? Měli by předvolat Boha, Aláha a tisíce dalších, a také Přírodu, celou Zemi! Copak ty Švýcarky zešílely? Ony dámy nechodily do školy, jsou negramotné? Ať si něco přečtou o cyklech na Zemi - období teplé, období víc než chladné... voda stoupá a zase někde a někdy ustupuje. A zvykat na změny si musí lidé, nikdo jiný to neudělá. Přesvěčte Zemi, že se musí naklonit vůči Slunci jen a jen takto, nijak jinak, protože pak mi je vedro! Donuťte sopky, aby nevypouštěli další a další plyny. Prostě mě to připadá úplně a úplně ujetý, měly by dámy navštívit nějaký blázinec a setrvat tam.

4
Před 1 rokem

Já s tím primárně souhlasím, akorát bych chtěl znát nějakou strategii která by byla opravdu zaměřena na ochranu klimatu. Současná řešení, jako elektročerpadla, elektroauta, solární panely atd mi spíš připadají jako nový způsob jak vydělat peníze a výsledný efekt není žádný.

112
Před 1 rokem
Ondřej Vlach

To vám připadají právem. Ale ne všechna řešení jdou tímto směrem, naneštěstí je o nich nejvíce slyšet.

Už třeba docela dávno vyvinuli koše s odolnou zelení, které je expert na pohlcování CO2.

Ovšem jestli teplota stoupne ještě o další 2-3°C budou k ničemu. Pokud vím žádná vláda to hromadně neobjednává a radši si odklepnou nové parkoviště či obchodní centrum.

12
Zobrazit další 2 reakce
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt