Hm ... Veškeré investice již byly prolity hrdlem. To vědí, v Česku se strašně chlastá 😀
A taky se v Česku specificky podniká 🙂
Investoři mají jedinečnou šanci inkasovat výplatu v naturáliích a dividendy doslova vychlastat.
To by si moc nepomohli. Není to dobrá whisky. Také se obávám jestli ty zainvestované sudy vůbec existují...
A investorům necháváme zahrát písničku: "Tak kopni do tý bedny, od whisky vypitý..." 🙂
Myslím, že máte chybu v textu
Přiznám se, že jsem o této investici také přemýšlel. Ale odradila mě výsledná cena lahve. V porovnání se zavedenou (světovou) konkurencí, v téhle cenové hladině, prostě Trebitch ještě není jméno, po kterém by kupci nějak extra šli.
Také jsem o tom přemýšlel, ale pak na to úplně zapomněl. Signál mého šestého smyslu 🙂 Když něco opravdu chci, dlouho o tom přemýšlím 🙂
To jsou holt investice. A podle mého vnímání, co se děje v této republice, mám pocit, že firma ty peníze ještě nevydělala.
Z toho vyplývá, že se nakonec zjistí, že investoři budou muset čekat, kdy nrbo jestli se poškozený trh vrátí do původního stavu.
Covid a inflace této komoditě právě prospěla.
Za covidu se nepilo, takže mohla krásně zrát a nikdo ji nepotřeboval.
Teď po inflaci je o 20% dražší a investor na tom vydělá.
Takže ideální podmínky.
Tedy za předpokladu,jestli uvedená komodit a v těch osudech je.
Raději jsem vsadil na státní dluhopisy. Výnos sice, oproti všem těmto investičním konstruktům, jen inflaci kompenzuje, ale ta se tím snášela aspoň trochu lehčeji a hlavně s elementární jistotou výplaty.
Pro ty co se nedokážou v tom pohybovat jedina jistota. Aspoň ochrání před inflaci.
"Investoval" jsem zlomek ceny (1400 Kč) do nové whisky Trebitsch Proud, ale zatím jen výmluvy, že nemají lahve k plnění 😄, byť lahve měly být expedovány nejpozději v únoru. Ale sklárny se proti nim asi spikly. Vidím, že sklárny nejsou jediné.
Já zatím kupovala před 2 lety lahev whisky na e-shopu pro tchána. Já tomuto nápoji nehovím, ale tchán s mým mužem si myslím pochutnali. O investici do sudu jsem neuvažovala, ačkoliv jsem si té nabídky všimla. Tak snad svým závazkům dostojí, byla by škoda aby si tímto pokazili jméno.
B.Sterling - investoři.
Přesně takhle to vždycky začíná. Až uklidí všechny prachy tak, aby na ně investoři nedosáhli, tak vyhlásí bankrot a bude vymalováno.
Podle uvedeného případu je penále 0,05 % denně 50 Kč a to je celkem k smíchu.
18,25% p.a. není málo a spolehlivě to výrobce dokáže položit
O nich jsem slysel diky jejich marketingu. Po case jsem ale slysel znalce whisky co se Trebitch vysmal A povidal o nich story o rozkolu, rozdeleni a pseudokvalite. Na investovani do blbosti nastesti nemam a kdyz uz tak bych investoval do skotskych legendarnich paliren.