70 Kč záloha na plastový kelímek? Myslela jsem, že je to překlep a ono ne.
Je jasné, že i toto platí:
"Podle pořadatele dalšího velkého festivalu s mezinárodním přesahem, který si ale nepřál být jmenován, pro pořadatele festivalů vratné kelímky znamenají zároveň i zajímavé peníze.
„Lidé je často nevrací - ztratí je, rozbijí, nechají si je na památku. Když vám mezi lidmi takhle zůstane 10 tisíc kelímků, je to už 700 tisíc,“ říká."
Opět ukázka "skvělého" ekologického opatření, které řeší asi tolik jako zakázaná plastová brčka, jejichž náhrada je zdravotně škodlivá.
Odkaz
P.S. 140 Kč za vrácené 2 kelímky jsou drobné?
Notabene skončí v koši jako ty jednorázové z méně plastu, nebo si snad někdo myslí že kelímek třeba s potiskem benátská noc 2022 se použije na další akci? To je taková pseudoudržitelnost, nakonec ten vratný kelímek kolikrát slouží 3 dny a protože je z 10x víc plastu než ten jednorázový, tak je otázka, zda by pro toho kdo si tam dá jen 6 piv, nebyl víc udržitelný ten jednorázový..
..."a nebo - upřímně - nad ‚problémem‘ mávne rukou a odnese si dva kelímky domů. " á 70,-Kč ? Mince za vratné kelímky došly po ukončení akce. To se opravdu těžko vysvětluje. To se prostě nesmí stát. je to neomluvitelné. Pořadatel musí mít záložní řešení. Ať se pak nediví, že mnozí to vezmou jako záměr a revoltují.
Naprostý souhlas. Jestli pořadatel počítá se ziskem i na kelímcích, jakoby nechtíc vytvoří technické problémy s vracením záloh, a počítá s tím, že mnoho spokojených účastníku festivalu nad tím mávne rukou a ze slušnosti nebude dělat vlny a kazit si doposud vydařený festival, a tím si pořadatel zajisti vyšší zisky, tak to je neomluvitelné.
A pokud je to dopředu cíleně plánované, tak to je skutečně výzva k extrémní lekci totální destrukce. Bohužel to odskáčou ti nepraví (mnohdy nic netušící brigádníci) a skuteční aktéři a pořadatelé jsou třeba v alpách na lyžovačce.
Takovéto svinstvo by se dalo pracovně pojmenovat nějakým pojmem. Tak jak čeština dala světu slova jako robot nebo tunelování, bychom mohli obohatit svět novým výrazem pro podobné předem plánované a cílené zvěrstva (např. i když riskuji pokutu, přesto se to vyplatí, nebo konkurenta masivně poškodím pomluvami nebo ho napráskám všem možným institucím a když se dostane do problému tak přijdu jako zachránce a získám majoritní podíl, apod.)
Jak by se takovéto jednání dalo pojmenovat?
Není přesnější a výstižnější výraz než nové krásné české slovo "BABIŠOVINA"
Tož nevím jak je kelímkování složité ale: na Master of rock, pokud jsem kelímek měnil za pivo tak nebyl problém, pokud jsem přikvačil chci zálohu bo jdu chrápat byl jsem odeslán směr kelímkovna,nevím jak kdo ale já mám pocit, že organizátoři v tomto případě jeli cíleně na vlně: hoďku po ukončení čekat na vyplacení zálohy na kelímek fakt nechceš a ono se jim to krapátkoko zvrtlo😎
Samozřejmě spoléhali že opilí lidé na to zapomenou. Plast za 70 Kč děs, kdyby to bylo aspoň sklo
Hlavně je hloupost to, co se psalo včera, že nedovolili kelímek vrátit/vyměnit nebo znovu použít, ale návštěvníci si museli vždy koupit/zazálohovat nový. Když tam pak někdo přišel s 10 kelímky, je jasné, že byl právem naštvaný. Je nemyslitelné, takhle se k zákazníkům chovat. 1-2 kelímky si nechám nebo vyhodím, než stát frontu, ale tohle dělat ve velkém bez jiné možnost je nehoráznost.
Tohle byla od počátku promyšlená zlodějina. Odmítali brát kelímky na stáncích a pokaždé vydávali nové. A pak “došly peníze”.
Doufám, že se na celou záležitost zaměří i finanční úřad a policie. Hodně by mě zajímalo, zda byl na zálohu vydán daňový doklad, protože jinak jde o jasný daňový únik.
Myslím, že po zrušení EET nic nedokážete. Daňový únik a objem krádeže můžete jen odhadovat. Od pořadatelů to bylo hezky vymyšlené. Prý došly drobné.
Tak měli vydávat strvrzenky, a ty by mohli proplatit třeba na základě předložení u pokladen prodejce vstupenek. Tím myslím i mimo Prahu, pro ty, co kupovali lístky jinde. Ale takto bez záznamu prostě ukradli 350 tisíc, které už nikdy nikdo z nich nedostane, nejspíš.
Nějak tuším že pointou bylo vydělat… vybírali zálohu myslím 70kč ? za kelímek…no a kdyby si je pár tisíc lidí nechalo, tak dobře prodané kelímky,ne?
výrobní cena možná tak 5 kč, dobře zarobené peníze.
Představuji si, jak se to samé stane na sjezdovce v Rakousku, kde to má vrátit třeba 5 eur za projetou permici. Nějak mi to ale nejde, vůbec si totiž neumím představit, že poctivý obchodník na něco vybere zálohu a pak mu dojdou peníze na její vrácení.
Teď dělá chytrého že by to vzalo 20-30 minut. Tvrdí kdo? Ten co takhle odhadl kolik tam je potřeba peněz a to odhadl opravdu výborně, takže se mu těch 30 minut dá jistě věřit, když je člověk přiopilý, tím spíš.
Takoví lidi jsou, slušný člověk se v davu utrhne, toto je naprosto vina organizátora, ten nesmí dopustit aby takto dav ujel, ne to přímo vyprovokovat..
Jak Hurvínek válku... Nechal byste ve stanu svých 500 000 Kč?
Ano došla hotovost. Někdo to po.... Nicméně to neomlouvá bandu rozmazlených fracků, kteří se chovali, jako neandrtálci. 20-30min. čekání je nepříjemný, ale co čekali, že se stane, když tam začali vyvádět?
Jak mohla dojít hotovost? Když vyberu zálohu za kelímek, tak jí mám v kase a musím jí tam mít, když vím, že je to záloha a ty kelímky budu muset vyplatit zase zpět? Navíc je půlnoc, lidé jsou po konzumaci značně přiopilý a tudíž agresivní. Kdyby jste byl lízlej, tak by jste taky nechtěl čekat. Nesváděl bych to na návštěvníky, celý to padá na pořadatele.
Kdyz nevykupují nebo nevyměnují kelímky zpet jako normálně a vy máte 10 pitomých kelímků. Za celý den uz toho máte za sebou dost chcete jít domů jste opilí a jeste máte nechat litr pitomcům. Ano šli jste tam dobrovolně ale takto mizerný přístup opravdu dokáže naštvat.
Hej to je mi fakt líto lidí, který museli vychlastat 10 piv a pak chudinky museli vracet kelímky a někdo je nutil čekat. Smutnej osud, že po 10 pivech nezvládli svoje emoce, fakt mučedníci moderní doby! Sorry jako, ale že kvůli dementním pivním kelímkům se lidi museli tak rozjet, že musely přijet švestky na koních? Tak doufám, že dostali namláceno obuchem dostatečně, agresivní ožralové si stejně nic lepšího nezaslouží.
Pan Šamaník sám sebe napráskal úplně přesně. "Pár se dvěmi kelímky nad problémem mávne rukou a odnese si je domů." Kasa cink - 140 korun doma, u Šamaníka.
Já už osobně mám doma těch kelímku z těch akcích tolik, že kdybych je všechny odnesl na tu akci a prodal za těch 70kč/ks tak mi to zaplatí nejen vstupenku, ale i alkohol a jídlo a ještě mi zbyde kapesné .