Nevím, jestli je Hradilek tak uvědomělý ze své podstaty nebo je tím, že se vůbec nezajímá o to, co se ve SVĚTĚ odehrává a už dřív odehrávalo. Neví, že byla válka v bývalé Jugoslávii a co se v ní odehrávalo? Kdo sypal na Srbsko munici, která byla už v té době ve velké části zemí zakázaná a co to znamenalo pro civilisty? Neví, jak to vypadalo po té, co CIA podvrhla nepravdivou zprávu o zbraních hromadného ničení v Iráku? Kolik bylo mrtvých civilistů po bombardování? Byly v té době požadavky, že se někdo nemá z těchto důvodů účastnit olympiád?
Že mají tyto požadavky aktivisté, se nedivím. U sportovců mě to překvapuje.
Jsem onálepkovaný Chcimír. Celoživotně mám k válkám negativní postoj. Ke všem.
Vidím tu údernou agitaci, vidím to lezení fašistickému Rusku pod záda, vidím ten whatabautismus, vidím tu větnou skladbu a vidím ten trolly naklikaný slint na TOPu diskuse.
🤭
To by ani nemuselo mít hlavičku, aby člověk poznal místní hráz proti imperialismu (tomu americkému samozřejmě) a roztleskávačku ruského militantního fašismu alias Milanu Svobodovou.
🤭
Závan "starých dobrých" diskusí na Novinky.cz před 24.2.2022, kdy podobné exempláře na diskusích zcela dominovaly a dělaly z nich smrduté bubliny představující vynikající substrát pro naše dezoláty, bolševiky a další mentálně či ideologicky znevýhodněné skupiny obyvatelstva.
Každý bere olympiádu jako soutěž národů a států, nějaká neutrální vlajka je hovadina. Buď tam Rusové jsou, nebo nejsou. A podle toho, jak se ruský stát chová, tam absolutně nemá co dělat. O Bělorusku platí totéž.
Přesně tak!
Olympijské hry se poprvé staly politikem v roce 1936, kdy sloužily ke zviditelnění Německého nacistického státu. Potom v průběhu let se staly ještě několikrát politickým zviditelněním, ať již autoritářských a diktátorských režimů a také samozřejmě teroristické organizace. Takovými daty byly roky 1972, 1980 a 1984.
V posledních 30 letech se politický motiv stává normou pro zviditelnění autoritářských režimů díky sportovcům na téměř každých OH. Za politicky motivované OH mohu jmenovat 2008 LOH Peking, 2014 ZOH Soči, 2022 ZOH Peking. Je to prostě přehlídka autoritářských režimů, kteří svoje sportovce využívají jako přehlídku a "výkladní skříň" svých šťastných a spokojených režimů a lidí. Tím ale OH ztratily svoji myšlenku a to původní sdělení "mírového soupeření" a zápolení bez války. V současnosti je to již jenom obrovský kšeft, především pro MOV s autorskými právy na přenosy sportů. Že ano pane Thomasi Bachu! Že je to dobrý kšeft!
Mýlíte se. Už v roce 1920 nebyly na Olympiádu pozvány státy, které započaly I.Světovou válku nebo státy považované za nástupnické a v roce 1924 z téhož důvodu nebylo pozváno Německo.
Včera vyslovil nějaký bafuňář z MOV (viděl jsem to v TV), že Olympijské hry jsou o sportu, ne o politice. Kéž by měl pravdu.
A měl.pravdu.Sportovci dřeli ,aby dostali na olympiádu a papalaši jim to budou zakazovat.
Hradilek chce nasledovovat asi Haska (kandiduje do Senatu) ktery take bojuje proti ruskym sportovcum.Zrejme se take chysta do politiky az odhodi padlo.Proste politika do sportu nepatri a nejvetsi bijci,moralisti jsou opet cesi.
ale patří, neobhajujte rusácké zločiny
Hradílek se sám bohužel chová jako bafuňář. Asi se chce prosadit v politice, tedy dnešní české politice. Jinak by jako vrcholový sportovec, kterým bezesporu byl, nemůže takto vyjadřovat k účasti ruských sportovců na olympiádě. Tedy přesněji plést politiku do sportu. Je to od něj velice trapné. Škoda ho.
ale to jste na špatné adrese. začněte zde, a pak něco říkejte:
Odkaz
Odkaz
To jsou ti ruští sportovci, u kterých do toho nemáme plést politiku?

Ach ta rusácká schíza...
Chceme se účastnit a vyřazení RF je ze strany MOV krok nepřátelství, ale účastnící se sportovci bez vlajky RF jsou zahraniční agenti.
Ať uděláte co uděláte, z.kremlu.syni budou vždy ukřivdění.
Tak nějak. Šéfy Ruska už od r.1917 nelze chápat jinak. Už jsem se o tom někde zmínil, ale když místo feudálního cara nastoupí bolševik, něco jsme vynechali...:(
Běžte si pane Hradílku podat ruku s tím trapným Haškem. Fandila jsem vám ve Star dance, ale to jsem netušila, jaký jste člověk. Vezměte se s Haškem za ruku a oba jděte do háje. Ostatní války asi nevadí, že??
Vaše tolerance k zemi, která zabírá cizí území je fascinující. Tak až vám někdo zabere váš barák a u toho odpráskne vašeho manžela, věřím, že budete mít pochopení. Hlavně, abysme byli na sebe hodní, že?
Ideje zakladatele MOV Coubertina vyšuměly pod tlakem anticivilizačních aktivistů a dalších nepřátel demokracie. LOH bez sportovců Ruska nebudou plnohodnotné. Politický aktivismus vyšponovaný do praxe naordinování co největší porce autodestruktivních aktivit na základě politické poptávky ničí ducha olympijské myšlenky. Ideologické iniciativní blbnutí by nemělo mít místo ve sportovním zápolení.
Zkuste o tom politickém aktivismu říct téměř pěti stovkám padlých ukrajinských sportovců, kteří už si v žádném sportovním zápolení síly se soupeřem nepoměří.
Šílené je to bezmezné do nebe volající pokrytectví že západní sportovci směli pod vlajkami svých států soutěžit dokonce i po napadení Jugoslávie, okupaci Iráku atd. a vůči Rusku se dnes aplikuje takovýto princip dvojího metru. Nemůžu se na to dívat.
Máte pravdu a pan Hradilek by si Mohl uvědomit, že
diváci jsou zvědaví i na jiné sporty, nežli jeho, a pokud by se mělo v současnosti i minulosti měřit vsem jak se to praktikuje směrem k Rusku a Bělorusku, USA a v současné Izrael by si ani neskrtli! A teď do mě!