1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 8 měsíci

1% lidí má problém s intersexualitou. Je zajímavé, že se nehrnou do mužských soutěží ženy, které mají vnitřní orgány jako muži a cítí se mužem? Ne, není to zajímavé. Je to jasné. Skuteční chlapi by je ve sportu převálcovali díky hormonům i svalové výbavě. Hlásí se muži s ženskou vnitřní výbavou, ale s mužskými hormony a svaly do ženských soutěží, protože by mezi muži neuspěli a ženy díky své hormonální a svalové výbavě lehce převálcují.

S hrůzou sleduji ,že se o totéž snaží transsexuálové, kteří podle nových pravidel ani nemusí absolvoval hormonální nebo operační přeměnu.

P.S. Poté, co proběhlo ve značné části zahájení francouzské olympiády, která byla pod vlivem LBGT+ komunity, se už nepochopitelnému rozhodnutí o účasti intersexuálních boxerů v ženské soutěži tolik nedivím. Odstoupení soupeřky bylo rozumné a měly by to udělat všechny.

721
Před 8 měsíci
Milana Svobodová

Já bych je nechala soutěžit, ale s chlapama. To by to vyřešilo, vůbec by totiž soutěžit nešli/y (jaké i/y se píše u trangenderů? Měli bychom pro ně v češtině vymyslet nové i?). By dostali/y tak na budku, jako by od nich dostaly na budku ženy.

122
Před 8 měsíci

Absurdní. Měli by čistě pro ně uspořádat něco jako je paralympiáda, ale udělat sport, kde chlapi mlátí ženy je hnus.

300
Před 8 měsíciUpraveno
Alena Jochmanová

Proč 🤷 ... kvůli 1% populace 🤷? Blbost ... prostě tato mini minorita by se měla smířit se skutečností, že prostě holt mají smůlu!

Přesně jak bylo uvedeno v článku, když někdo nemá 100% zrak, tak se prostě v životě nestane např. pilotem stíhačky; nebo když se někdo narodil například bez prstů, tak se nestane chirurgem; stejně jako když se někdo narodil malý, krpatý a ošklivý, tak se prostě nebude ucházet o titul krásy.

Zajímavé na tom je, že nad výše uvedenými příklady se v reálném životě nikdo nepozastavuje a nikdo to nevnímá jako diskriminaci.

Nechápu, proč tedy v dnešní době, kdy je tak strašně módní "sebepřijetí", nejsou schopni tito lidé prostě přijmout realitu a fakt, že jsou odlišní, že jsou minorita a není možné nutit, takřka až násilně, majoritu k tomu, aby tato minorita měla neustále nějaké výhody, a aby majorita byla v podstatě diskriminována za to, že je normální 🤷.

Myslím, že je opravdu načase, aby se to sebepřijetí začalo opravdu tak vehementně vymáhat, a pěkně se vší parádou, jak je to neustále omíláno v médiích, na sociálních sítích, ale i všemi těmi aktivisty a některými politiky.

288
Před 8 měsíci

Celé to je komedie, to je vrchol evoluce? To je jediný co dovedem? A pak ještě zabíjet a manipulovat krást a lhát. Láska to už jste to planety pravděpodobně utekla zůstala jenom šmouha jako za letadlem.

235
Před 8 měsíci
Martin Horák

...málokdo ví co je to láska...

63
Před 8 měsíci

To je zajímavé, přitom bojovníci za tradiční rodinu přece rozlišují podle toho, co má kdo mezi nohama a najednou to nestačí 😂

53
Před 8 měsíci
Radek Neubauer

prominte,ale hranice testosteronu byla měřen vždy a vždy při jejím překročení byla soutěžící vyloučena...to kuli sypání.To že se tak nikdo narodil je smůla,ale upřímně ty pravidla kuli pár vyjímkám Olympijský výbor neměnil ze sportovních důvodů,ale politických.Takže ne tohle není nefér kuli zastáncům tradiční rodiny,ale kuli všem závodnicím kterým je zakázáno sypat právě kuli měření i testosteronu.

47
Před 8 měsíciUpraveno

Dovedu bezpecne odpovedet na otazku, kde by mohli tito lide bojovat. Je to za plotem nejake lecebny. A mohli by se tam vydovadet na lidech, kteri toto podporuji a organizuji.

46
Před 8 měsíci
Ivan Kratochvíl

Inersexuálové patří za plot léčebny? Kdo ještě? Ti, co nosí brýle kvůli vadě zraku?

11
Před 8 měsíci

Z letošní olympiády je mi poněkud blivno, samej úchyl

211
Před 8 měsíci
Josef Divoký

toje nekorektní víraz správně jeto inkluzivní diverzant

46
Před 8 měsíci

Většině diskutujících bych doporučil přečíst si konec článku.

Co je intersexualita

Intersexualita (také intersex) je stav, kdy se člověk narodí s variací pohlavních znaků, která není považována za lékařskou normu typickou pro muže či pro ženu. Vnitřní nebo vnější pohlavní orgány jsou odlišné od typicky mužských či ženských. Člověk může mít navenek pohlavní orgány jednoho pohlaví, avšak jeho vnitřní orgány mohou být pohlaví opačného. Jedná se tedy o jedince s biologickou kombinací mužských a ženských pohlavních orgánů. Medicína se setkává s případem, kdy určení genitálií není jednoznačné. Nejde ovšem pouze o variace v podobě vnitřních a vnějších pohlavních orgánů (genitálií), ale i chromozomální mozaiky.

145
Před 8 měsíci
Jiří Máca

Doporučuji si to přečíst celé ..díky svému "zdravotnimu" postižení ať se to jmenuje jakkoliv má o 162% silnější úder než "normální" žena, takže omlouvejte si pochybení MOV jak chcete. Tohle stvoření má díky svému postižení velkou výhodu a může soupeřky hodně těžce zranit a nedejbože i něco víc. Takže nemá mezi ženama co dělat...

449
Před 8 měsíciUpraveno

To není nepochopitelné, nýbrž je to přímo zrůdné.

.

A obludný je místy i text článku, zřejmě automatický překladač Google použitý redaktorem, který tématu nerozumí.

Cituji: " IBA tvrdila, že testy chromozomů těchto boxerek byly XY, což je typicky mužský chromozom, spíše než ženský XX."

.

Máme dva typy chromozomů určujících pohlaví: X a Y - nikoliv tedy XX a XY, to už je kombinace dvou chromozomů (=pár), z nichž jeden získává dotyčný jedinec od matky (vždy X), druhý od otce (X nebo Y).

Takže je nesmysl, psát o "chromozomu" XY, a ještě uvádět, že je "spíše" mužský než ženský.

Jedinec s kombinací XY je geneticky VŽDY (nikoliv spíše) muž.

XY není chromozom, ale chomozomální pár.

Výjimečně se mohou vyskytnout místo páru chromozomy tři (např.YYX) , ovšem z toho už koukají problémy.

61
Před 8 měsíci
Martina Moudrá

Tak to je to samé když řeknu, kdo se narodí s vagínou je vždy žena. Záleží na úhlu pohledu.

Je to žena s chromozomy xy?

Nebo muž s vagínou?

Podle mě v takovém případě hraje rozhodující roli sebeurčení. A co si myslí ostatní, na to srat.

Každopádně by neměla soutěžit ani v jedné kategorii.

A jestli má soudnost, měla by medaily vrátit. Ale to podle mě nehrozí.

55
Před 8 měsíci

To se mně snad jenom zdá. Přes metr dlouhý příspěvek a zhola nic se člověk nedoví. Pouze jalové (ani už to "obecné" ) plácání o ničem. Jak je možné, že normální žena vzdala a transka postoupil(a) bez boje? Protože pár podivínů nemá v hlavě mozek? Takže, když každá normální žena vzdá, tak ten polomuž-položena se stane olympijským vítězem a to ještě bez boje? Takže je mně jasné, kam si ten super-olympijský výbor může ty své zmanipulované OH strčit. Určitě to tedy není onen pověstný klobouk. Je mně z toho na antiperistaltiku. Že by se to časem změnilo do takové absurdity, jako jsme viděli v "modernizované" pohádce "Šípková Růženka", kde bude člověk bojovat s medvědem?

184
Před 8 měsíci
Milan Wenzel

Uvědomujete si, že před pár desítkami let to nikdo neřešil a tyhle XY "ženy" legálně vítězily? Teď nevím zda mám psát y nebo i. A dodnes některé drží světové rekordy. Dnes se to začalo řešit a nikdo moc neví co s tím. Je to klasický problém. Čím víc toho víte, tím více se komplikuje radikální řešení.

74
Před 8 měsíci

Malý dotaz. Proč se k údajným rozdílům mezi cis strana atletka mi vyjadřuje psycholog??? Nikdo méně relevantní už nebyl? Mohli se zeptat mě jako historičky/kunsthistoričky😂. Ale když se u nás k pandemii mohl vyjadřovat zubař, je možné vše. Ostatně i z odpovědí pana sportovního psychologa je vidět, že o dané problematice nic neví.

172
Před 8 měsíci
Johana Růžičková

To není problematika, je to velice jednoduše šílenost dnešní doby. Chlap na blokátorech testosteronu bude stále o dost silnější, než žena ... Protože je to prostě chlap. Já rozhodně nikoho v nepříčetnostech podporovat nebudu.

295
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt