1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 10 měsíci

Stále stejný scénář jako v devadesátkách. Vše ziskové a lukrativní za hubičku zprivatizovat a vše kde nejde vydělávat hodit na krk státu. Zbývá jedna maličkost kde má stát brát prostředky na dotování těch nelukratívních služeb které jsou bohužel také potřeba.

13
Před 10 měsíci

Poštu bych nechal Vietnamcům. Otevřeno by bylo osm dní v týdnu 25 hodin denně a daly by se tam koupit i nedostatkové léky vyráběné v Indii a ČLR. Pokud to zůstane v českých ručičkách budeme dostávat SMS s textem že nejsme k zastiženi a zásilky si (za poplatek dvacet Kč) můžeme osobně vyzvednout u odesilatele

40
Před 10 měsíci
Viktor Náprstek

Hodí Vám do schránky lístek, který jste si podle nich zašantročil.

Již několikrát mi na třídírně ukradli zásilku ze zahraničí, šmejdi.

2
Před 10 měsíci

Autorova logika je tak strašně zvrácená a pomýlená, že se marně snažím přijít kdo a proč si tenhle článek objednal.

Neboť, co může být lepšího, než to, že podnik (a je jedno, jestli státní, nebo soukromý), má vlastní kapacity na to, aby měl finančně pokrytý ztrátový provoz, který ovšem musí ze zákona provozovat (a tedy se ho nemůže a nesmí zbavit). Ten výdělečný segment pak dokáže pokrýt (nebo alespoň z části pokrýt) náklady toho ztrátového a nikdo je tak nemusí dotovat.

Jaký bude výsledek té nové strategie? ČP se zbaví jediného výdělečného segmentu, kterým mohla sanovat ten mandatorní (ztrátový). Pak je ovšem logické, že ten výpadek bude muset někdo dotovat. Kdo? No přece stát, ČP už nebude mít z čeho. Hurá. Dílo je dokonáno, ČP nás bude stát daleko víc, přestože bude nabízet méně služeb.

86
Před 10 měsíci
Aleš Novotný

Pane Novotný, ve Vašem textu správně uvádíte, že pošta MUSÍ že zákona provozovat ztrátové služby. A zatím je dotuje z těch ziskovych .Zvrácená mi přijde Vaše řečnická otázka "Co může být lepšího "

Co byste dělal, kdyby ten ztrátový segment převýšil ten ziskový ?

A ve ztrátě jela pošta několik let.

Půjčovala si za úroky, aby bylo na provoz a na mzdy a nikomu se to nechtělo řešit. A to vše jen proto, že prostě je 20x min dopisů než před 20 léty a do těch poštovních aut musíte tankovat stále dražší PHM a na pobočkách svítit a topit za nové tarify....

12
Před 10 měsíci

A co jít opačnou cestou. Najet na systém Balíkovny (a podobných firem) i u listovních služeb. Zrušit peněžní služby, od toho jsou banky. Czech point už je na většině obecnách úřadů. A najet na smluvní partnery, jako to udělala německá pošta, ta už nemá jedinou pobočku. Především to ale chce změnit myšlení lidí. Hodně jich je pořád zvyklých stát hodinové fronty na poště. U mě ten balík podají za půl minuty, jenom si ho musí sami odbavit a zaplatit. Ale už za tu cenu balíku posílají i obálky. Prý to vyjde skoro na stejno a mají záruky, že přijde

28
Před 10 měsíci
Jiří Boček

Tak pracovnice banky,budou jezdit po republice roznášet důchody..od 2 až 24,,

11
Zobrazit dalších 26 reakcí
Před 10 měsíci

Když čtu tyto názory vedení České pošty, pak už se vůbec nedivím, ze je v tom stavu v jakem je, když managementem má tyto názory a dedukce, které jsou pouze na teoretické bázi a totálně nereflektuji realitu… 😡

15
Před 10 měsíci

Tady přece nejde o doručování balíků. To opravdu dnes zvládá plno jiných firem.

Ale jde o odesílání balíků. Když chcu odeslat 2x za rok balík příbuzným - jdu s ním na Poštu, kterou mám za rohem. Nikoliv někam 30 km do PPL, kde ode mne balík k odeslání převezmou.

13
Před 10 měsíci
Pavel Menčík

Kde proboha bydlíte? Nechce se mi věřit, že nemáte nějakou pobočku Zásilkovny nebo Balíkovny blíž než 30 km.

9
Před 10 měsíci

A proč prostě nezavřít poštu stejně, jako tehdejší průmysl a dnešní Liberty?

11
Před 10 měsíci
Petr Blaha

Česká pošty může být stále výdělečný podnik. Ale museli by nejdříve zavřít vedení (především Štěpána), které ji systematicky rozebírá.

16
Před 10 měsíci

No, pošta je státní podnik, tak proto.

3
Před 10 měsíci

“Zdůrazňuje, že by komerční část firmy neměla přispívat na provoz služeb, které si objednává stát.” Aha, tak proto mi na Poště pořád někdo vnucuje voňavé stromečky, omalovánky, časopisy a stírací losy? Není ta fungující Balíkovna lepší? Navíc i kdyby ji prodali, tak si na poštách za výdej zásilek napálí nějaký nesmysl a celá Balíkovna půjde jako nekonkurenceschopná do kopru.

27
Před 10 měsíci
Eva Mrkvová

Mě napoště nikdo nic nenabízí. Nechodím tam.

6
Zobrazit další 2 reakce
Před 10 měsíci

Tak, tak, zrušit poštovní služby a nechat jen šmírování.

8
Před 10 měsíci
Marie Váňová

Výborný nápad, rodina generálního ředitele Štěpána s tím má historicky velmi dobré zkušenosti.

5
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt