Vláda dělá z lidí nesvéprávné bl..,kterým musí všecko zakázat, protože by se jinak neuměli rozhodnout sami,kdy si chtějí koupit alkohol. Kdo chce chlastat,tak si to prostě koupí za jakoukoliv cenu a jakoukoliv hodinu. Další blbost. A kontrola toho,jestli spíme často,rádi a v pyžamu už proběhla?
Nedělá nesvéprávné lidi tím, že by chtěl alkohol omezovat. Naopak řeší problém. Výdaje na zdravotnictví spojené s alkoholem přináší obrovské výdaje. Škody na lidech, jejich sociálním prostředí se nedají vyčíslit. A za druhé, omezení doby prodeje a specializované prodejny jen lidi přinutí, aby si alkohol nekupovali tak běžně jako rohlíky a toaleťák. Liqor stores jsou běžné ve vyspělých zemích, ale to by Češi taky museli chtít tam patřit i jinak, než jen platy. A za poslední vzhledem k tomu, jak tu lidi obvykle pálí do "smažek" a "feťáků", když si dají trávu, je to pokrytectví do očí bijící.
Omezit v Česku alkohol ??
Včera ve zprávách ukazovali "zmrzlinu" do které dávají ALKOHOL, tak co je to tady zase za článek 🙂, když tu "alkoholickou" zmrzku můžou jíst i děti.
Kde se prodává alkoholové zmrzlina dětem ?
Všude kde jsem byl tak zmrzlina s alkoholem byla od 18 let ????
Kde vybírá nejvíc stát ?....na alkoholu, cigaretách, pohonné.hmoty .
Náklady na léčbu a následky převyšují výnos. Odkaz
Co to je za otázku, jestli bych byl pro zdražení ? Jste normální ?
Na tak hloupou otázku ať odpoví ten kdo ji vymyslel a položil.
Omezit (myslím tím místa a čas) ANO. Ale omezit tím že se něco zdraží ? Lidé začnou zase pálit, pašovat, dělat domácí vína z čehokoliv (včetně chleba) atd. To už tu bylo že ? Včetně prohibice v Americe 🙂 A komu to pomohlo? Jen bujela více mafie, černý trh. To bude mít za následek vaše zdražení .
Až mě zazvoní u domu policie že mám za oknem demižón s bublajícím mokem chlebového vína, strčte mě do chládku 🙂 je mě to u zadku 🙂
"Chtěl byste aby se zdražilo...."
"Ne."
"Nenechal jste mě ani doříct otázku."
"Nikdo není pro zdražení ať je to cokoliv."
Fialová vláda nám chce zdražit alkohol nic jiného v tom nehledejte o žádné zdraví nejde.
Smutné je že oni smi chlastají a druhým to chtějí zdražovat. Dokonce pětidemoliční ministr platí pokutu za chlast.
No tak pokud chtějí zdražit alkohol ať to řeknou.....mají můj hlas....a To pijí pravidelně a dost
Ve vedlejším článku uvádějí, že konzumace piva u nás klesla na nejnižší úroveň od roku 1963.
Tak o co tady komu vlastně jde?
1.3mil lidi rizikoveho piti, cetl jste to?
Kdyby stát omezil prodej alkoholu, musel by zvednout daně. Z něčeho totiž žít musí. Kdyby třeba naráz všichni kuřáci přestali kouřit, okamžitě zkrachuje. Benzín, nafta, cigára a chlast, to je to, co stát dnes živí.
Správně uvádíte, že kromě výběru daní vlastně "stát" nic neumí.
Já bych naopak alkohol ještě zlevnil. Alkoholici by se upili k smrti a pak už by zůstali jen abstinenti. Nejraději mám ty pupkaté opilce jak tvrdí, že pivo dělá hezká těla a že vypít 15 piv za večer je normální. Z tohoto je vidět, jak alkohol likviduje mozek a normální myšlení. Jestli si někdo myslí, že tvrdý pupek který je půl metru před tělem, je hezký, tak už má mozek kriticky poškozený. A navíc alkoholici bývají agresivní a mají sklony ničit věci. Nejsem abstinent, ale chlastat každý den je opravdu jen pro chudáky, co nic lepšího neznají.
Alkoholici se k smrti neupijou na první dobrou. Místo toho je dokola přiváží rychlá na interní příjem, kde pak mají přednost před vámi, když tam čekáte s rodiči už třetí hodinu v čekárně, zatímco vám utíká práce a tím pádem příjem. Navíc se "zbytečně" využije další lůžko, čas a energie personálu. Dál je závislost na alkoholu spojena se zvýšenou kriminalitou, třeba domácím násilím, nebo tím, že prostě dotyčný dělá bordel a musí kvůli němu vyjíždět hlídka mu to rozmluvit.
Takže zlevnění alkoholu by podle mého názoru celkové společenské náklady spíš zvýšilo, než snížilo. Naopak při zdražení by byl alkohol méně dostupný. Sice by se mohlo víc rozjet domácí pálení, ale to je pro dotyčného nepříjemnost navíc.
Jsem abstinent a jsem rozhodně proti omezování alkoholu... Dneska je to alkohol, zítra to bude cukr, pak uzeniny a nakonec z nás udělají pro naše dobro vegany.
Kdepak vegany, budeme jíst brouky pro vlastní blaho.
S návykovými látkami jako je alkohol, nikotin a THC, by se mělo zacházet stejně jako se zachází s nikotinem.
Říkají piráti 😃