1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 10 měsíci

Komu je tento článek určený? Myslím, že nejohroženější jsou ti, kteří moderním technologiím ani za mák nerozumí. Pak jim vykládat cosi o softverech a fišingu naprosto nemá smysl. I já k nim patřím a pokud chci s někým komunikovat, užívám srozumitelný jazyk. Forse capite se io lo scrivessi italiano? Quanti di voi? Allora dobbiamo parlare ceco!(Snad to chápete, když to napíšu italsky? Kolik z vás? Tedy musíme mluvit česky.)

66
Před 10 měsíciUpraveno
Marie Hrbková

Proto je většina podobných článků psaná naprosto obecně a doporučuje naprosto obecné věci. Právě kvůli uživatelům, kteří tomu prd rozumí (ikdyž realita je pak samozřejmě mnohem složitější).

Obecné rady pro běžné uživatele tedy vždy budou, aktualizuje systém, nepoužívejte zastaralé zařízení, aktualizuje aplikace, používejte silná unikátní hesla, nestahujte aplikace mimo obchod a pochybné aplikace, nechoďte na pochybné weby, neotvírejte pochybné přílohy v emailech..

Tohle se píše už desítky let a další desítky let se to psát bude, je to obecný základ pro neznalé uživatele.

15
Před 10 měsíci

Mě tyhle diskuse na SZ prostě baví... No řekněte, kde jinde by člověk potkal tolik expertů přes cokoliv, většinou absolventů VŠŽ?

No, naštěstí jich je ve společnosti mizivá menšina a sdružují se na podobných místech (ještě FB je třeba takové místo), protože jinak bychom doteď seděli v jeskyních a ti progresivnější by tam měli i oheň (a těmhle všem by díky tomu ohni byli trnem v oku)...

30
Před 10 měsíci
Jan Soukup

Jdi si ještě lehnout . Třeba to přejde 😉

16
Zobrazit další 2 reakce
Před 10 měsíci

Uf...dost se mi ulevilo, protože Nokia 3210 v seznamu není 😉

118
Před 10 měsíci
Martin Svoboda

Protože je to ještě stará poctivá kovařina,a né ty dnešní plasťáky.

52
Zobrazit dalších 6 reakcí
Před 10 měsíci

5 let starý telefon je zastaralý a nebezpečný - kupte si nový a mějte jej aktuální! Aneb konzumní chování v praxi.

Hlavně že budeme buzerovat řidiče, že jim STK dají razítko za emise.. Ať žije green deal a jiný nesmysly 🤮

198
Před 10 měsíci
Kastyl Jaroslav

To není konzumní chování, to je realita. Hackeři jsou vždy krok vpředu a výrobci prostě reagují na jejich kroky. Takže je celkem logické, že za 5 let je to zcela jinde. V IT technologiích je tento "pokrok" znát ze všeho nejvíce.

43
Před 10 měsíci

A proč zrovna z O2 proč ne někdo z T-mobile nebo Vodafone? Odpovím si sám, i na ně v budoucnu přijde řada kdy si vymyslí, že mobily jsou zastaralé aby si lidi u nich koupili nové. 😹 Ale pravda, musím asi asi koupit nový foun protože u toho starého mi občas nečekaně vypadává signál.😒 Ale nebudu to přehánět a pořádně si rozmyslím co si koupím a rozhodně u žádného operátora.💰

Před 10 měsíci

Nesmysl, iPhone X podporovaný je, stále chodí aktualizace systému, který je s ním kompatibilní, tedy bezpečnostní záplaty, a budou ještě nějaký ten rok chodit. To, že nemá už nejnovější iOS, s tím nemá nic společného.

28
Před 10 měsíci
Radek Kraus

pisálek vůbec netuší, bezpečnostní aktualizace dodnes chodí i na iP7

8
Před 10 měsíci

Mohl by se šéf útvaru bezpečnosti O2 Radek Šichtanc vyjádřit k mé Nokii 5110 ? Předem děkuji.

p.s. Telefonuji,smskuji a dobrý.

K většině ostatních činností mám zatím něco funkčního nad krkem, i když už taky nic moc 🙂

55
Před 10 měsíci
Rudolf Hanzl

Taková malá cihlička (mám ji v červené barvě), s tou jsem začínala, mám ji doma schovanou stejně jako 3310, 3410, 3510i, 5310 XPressMusic, 5800XPM. Jsou plně funkční jen s 5110 se nedovolám, protože nepodporuje síťové rozhraní.

Teď si uvědomuji jak jsem stará......

7
Před 10 měsíci

A pagery zase vybuchuji, tak si vyberte

29
Před 10 měsíci
Ondřej Šrubař

Uchovávám telefon pod vodou v ledničce, takže tůůůdle!

22
Zobrazit další reakci
Před 10 měsíci

Citace z článku - ""„Po jejím odhalení výrobce (Apple, pozn. red.) tuto chybu prostřednictvím aktualizace opravil. To jen potvrzuje důležitost pravidelných aktualizací operačního systému.“ "" - konec citace.

-- jak dlouho bude nám lidem trvat, než přijdeme na to, že toto je největší byznys na celém světě? Jak dlouho nám lidem bude trvat, než si uvědomíme, že na tomto byznysu s "softwarovými" chybami podporujeme byznys všech firem, které jsou na tom založené - že se vždy najde nějaká chyba, kterou mohu použít k tomu, abych mohl nějakým způsobem zjistit přístupová hesla k čemukoli? Díky tomuto musí člověk obnovovat hardware - tzn. kupovat nové mobily, aktualizovat software, nebo onen hardware velmi rychle ztratí funkčnost - a už nebude podporován, tzn. budu muset koupit nový. Jen jeden byznys je v dnešní době ještě větší - a to na poli AI. A my beznadějně otročtí lidé otrocky kupujeme nové mobily a podporujeme tyhlety kničemu záležitosti, jen proto, že jsme otroci technologií a bank. Pokud banky přijdou s tím, že si kvůli "bezpečnosti" zašijeme jejich čipy pod kůži - otrocky to přijmeme, protože jim budeme věřit, že lepší to nepůjde.

27
Před 10 měsíci
Karel Šplíchal

Kazdy OS, at uz Android, Windows atd.je v kazde nove verzi zranitelny a nedodelany. Neni to schvalne, je to jen snaha obchodniku prijit s novinkou co nejdrive. Bohuzel k nelibosti jejich vlastnich vyvojaru, kterinjsou k tomu tlaceni. Urcite to neni dohodou mezi firmami na SW a HW. U vyrobcu mobilu uz vubec. Ti dostanou prednostne novy OS a dodelavaji ho sami. A opet se tlaci misto 100% spolehlivosti na datum vydani, aby s novinkami prisli prvni. Staci vybirat spolehliva zarizeni s cistym OS a dlouholetou podporou.

2
Před 10 měsíci

Není to tak zlé. Minimálně na část zařízení je možné nahrát LineageOS, který je kontinuálně updatován komunitou na současný standard.💡

2
Před 10 měsíci
Václav Horák

Kolik lidi se s tim ale bude realne patlat?!

2
Zobrazit dalších 31 reakcí
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt