1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 8 měsíci

A co takhle ve se vrátit ke kořenům. A podívat se jaké chemikálie mají děti na svých reprodukčních orgánech v režimu 24/7. Ale to asi výrobci plenek nedovolí. Je to moc byznys.

54
Před 8 měsíci
Ivona Metelová

Říkáte nesmysly, já jsem dítě bavlněných plen praných žlučovým mýdlem v tatramatce, naprosto zdravá a geneticky v pořádku, v rodině to také nikdo nemá a ve 36 mi diagnostikovali předčasnou menopauzu a nemám jediné vajíčko a nikdo neví, proč mi najednou během roka zmizely. Takže o pamperskách to nebude 😉

26
Před 8 měsíci

Článek samozřejmě propagaci reprodukční medicíny je, ne že ne. Ale zazněla tam mimo jiné varovná informace o zdraví dnešní mladé generace. Ano, jsou na tom hůř než v jejich věku my, Husákovy děti. My, co jsme neměli mobily a fast food a vyrostli jsme venku a na obyčejném jídle. A u nich se předpokládá, že půjdou do důchodu snad někdy v sedmdesáti. Nereálné, budou na tom ve třiceti hůř než my v padesáti.

14
Před 8 měsíci

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Zobrazit další 3 reakce
Před 8 měsíci

Pokaždé se pod těmito články najde spoustu brečení, jak se máme špatně, že není kde bydlet, a za co. Nevyzrálí muži, líné ženy... a spoustu odsuzování. Přitom jediný skutečný důvod, proč lidé nemají děti dřív je, že si neuvědomují vlastní stárnutí. My s manželkou jsme chtěli mít děti co nejdřív, protože jsme si uvědomovali, že pak už to nemusí jít. Je jedno, kde a jak člověk žije. O ty děti se vždycky postará a pak ve stáří je rád, že je má. A to by těm mladým měl někdo říkat, protože oni si to prostě neuvědomují. Chtějí se bavit, cestovat, mít kariéru... to všechno jde ale i s dětmi.

34
Před 8 měsíciUpraveno
Janecek Jiri

Nemáte pravdu. Ja se narodila přesně do takové rodiny - prostě mě rodiče za každou cenu chtěli. Jako dítě jsem strádala, občas nebylo ani na pořádné jídlo nebo boty. A rozhodně nechci, aby takhle jednou strádalo i moje dítě, takže dokud nebudu mít odpovídající finanční zázemí, nebudu na tento svět sobecky přivádět dítě.

15
Před 8 měsíci

Přečtěte si příspěvky na sociálních siltích - dnešní ženy chtějí děti, ale nemají zodpovědné, zralé partnery, u kterých si mohou být jisté, že se o ně a o děti postarají. Dnešní muži mají sex zadarmo, ani se kvúli tomu nemusí ženit, to jim už je moc, museli by randit, takže raději péčko ze sítě a mama hotel. To jsme vychovaly my, generace X...

95
Před 8 měsíci
Tereza Bartakova

Já se teda setkávám spíš se zenskejma, který mají přehnané nároky na chlapa.

38
Před 8 měsíci

Jasně, takže já mám jako žena udělat školu, dejme tomu vysokou, mít dvě děti a pak si najít práci. A kde že najdu chlapa co po vysoké nechá hraní, kalení, zábavy a bude chtít mít děti a živit nás? Svět je určitě plný chlapců co chtějí v 25 letech mít dítě. Mateřskou dostanu jakou když se vyměřuje z poslední práce a já budu těsně po škole? A bydlet budeme kde? Po letech co budu doma s dětma, když se mi nakonec povede je nějak záhadně umístit do školky, tak si půjdu hledat práci s tím že nemám praxi a za ty léta jsem patrně zapoměla skoro všechno protože má komunikace se poslední léta omezovala na dada, tata a výměnu plen.

Ano existují lidé co děti chtějí co nejdřív a je jim jedno jak je i sebe zabezpečí. Jsou i takoví co jim to jedno není a zvládnou to. Ale existuje i poměrně velká skupina těch, kteří chtějí být zodpovědní a chtějí mít jistotu že mohou tomu dítěti dát vše co bude potřebovat. Zároveň také touží aspoň po chvilce svobody pro sebe. S děckem do thajska na dovolenou asi nepoletíte. Takže to bude patrně ten důvod proč hodně lidí nemá děti před 30 rokem života, když je to vlastně tak pět let po vysoké než jim je těch 30. A i když to na nějakou kariéru, dovolené a párty stačí, mnohdy to nestačí třeba na toho partnera co chce děti.

111
Před 8 měsíci
Dagmar Boušková

Pokud ale budete mít děti mezi 20-30, tak se do Thajska s partnerem podíváte třeba po 50. Stihnete jak děti, tak Thajsko. Všechno jde, když se chce a najdou se lidé, co umí reálně uvažovat. Přiznám, že naprosto nechápu volbu mezi dítětem a Thajskem. V mládi je energie, síla, finanční situace se zlepšuje, není lepší doba ...

30
Před 8 měsíciUpraveno

A zase tyhle kydy. Jak já nenávidím "mladí cestují, mají kariéru, bla bla".

A co když nemám vhodného partnera? Já mám taky dítě až z druhého manželství a díky bohu za to!! Narodilo se totiž do milující rodiny, kde se mají maminka a tatínek rádi. Promin vesmíre, že jsem manžela našla až ve 32 letech. Moc se omlouvám.... Kolik kolem sebe znám rodin, kde se manželé hádají někdy až skoro nenávidí nebo naopak jen spolubydlí. Traumatizované děti pak nespí, nejí, podělávají se, počúrávají se, jsou agresivní, odmlouvají. Vyrostla jsem v jedné z nich, btw.

A to to ještě šíleně zjednodušuju a škatulkuju.

Další věc jsou problémy jako endometrióza a PCOS. Nalejte peníze do výzkumu těchto (možná psychosomatických?) onemocnění. Já to rozhodně ocením.

V neposlední řadě také psychika. Mám minimálně dvě kamarádky, co mají problém mít dítě a psychika v tom hraje mega roli.

Netvrdím, že se nenajdou ženy kariéristky, ale některé ženy prostě dítě ze začátku nechtějí a musejí se k němu doslova prorodit, aby se myšlení změnilo.

Takže přestantně zjednodušovat. JO a na nějaký zamražení vajíček v mládí jim kašlu. At paní poví, co to udělá s organismem. Spolužačka zamrazila a ted je neplodná. P*dělali jí to.

Tahleta komunistická rétorika mít dítě ve dvaceti...aby dítě mělo dítě.

116
Oldřiška Sováková

Hlavně většína mladých lidí pod 30 v dnešní době opravdu spíše živoří, co se týče příjmů. Dovolená? Bydlení větší než sdílený byt? Cestování? Upřímně, to je pro spoustu lidí nedosazitelny sen. Natož dítě. Obzvláště s dnešními cenami všeho.

102
Před 8 měsíci

Domnívám se, že mladí odkládají rodičovství hlavně z finančních důvodu (co vídám ve svém okolí). A je to i náš důvod s partnerem. Nemáme tak dobre finanční zázemí a možnosti, jako byly kdysi. Přijde mi proto nechutné tu mluvit o zmrazení embrya nebo genetickém testování, kdy je doplatek "jen 7,5 tisíc". Tento článek je jen výsměch naší generaci.

7
Před 8 měsíci
Magdalena Nováková

To je jen výmluva. Vždycky existuje nějaké řešení. A ano, my když jsme si pořídili děti, tak to byla enormní ekonomická zátěž. V podstatě stále je, jen naše příjmy jsou už velmi nadprůměrné.

Před 8 měsíci

Mít dítě do 30 roku, je u mladých žen naprosto "out". Z různých důvodů, sociální status, neustále "nevhodná" finanční situace(přitom na FB se chlubí každý rok dovolenou v zahraničí), prostě kecy v kleci. Tato generace žen je zpovykaná sociálními sítěmi a osobním nacismem. V bývalém zaměstnání pracovalo mnoho mladých žen v tom věku a měly v drtivé většině toto společné.

6
Před 8 měsíci
Mirek Satora

Mirku, asi to nevíte, ale dítě si žena neobjedná z eshopu. Na to jsou dva. Kolik vašich kamarádu mužů mělo dítě do 30 ?

13
Před 8 měsíci

Zapomněli jste na antikoncepci, která už se dnes běžně předepisuje i proti akné nebo bolestivé menstruaci třeba ve 14 letech, se slovy gynekologa: ,,jakmile budete chtít otěhotnět, stačí ji vysadit” jen zapomněl říct, že budete 3-4 roky čekat, než se vám obnoví endometrium

39
Před 8 měsíci
Jan Novak

jj, je to jak píšete. nikdo jim neřekne, že při užívání antikoncepce mají děložní sliznici, jak žena v přechodu. po vysazení antikoncepce se celkem dlouho čeká až se vše vrátí do normálu.

8
Před 8 měsíci

A proč musí mít nutně své dítě?když to nejde tak to nejde...je hodně dětí,které potřebuji lásku a domov...mám tři děti své,měla jsem je v devatenácti a výš...jako dítě jsem si Teda nepripadala, jak tu nějaká paní píše...a nyní ve 46 letech mám holcičke v pěstounské péči a miluji ji jako vlastní..chce si to umět přiznat,zda chci dítě proto,že se chci starat a nebo mít vlastní,abych jako udělala to,co je normální věc...

11
Před 8 měsíci
Bohumila Smetanova

Ale vlastní děti máte, takže byste měla taky pochopit touhu ženy být těhotná

15
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt