1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 7 měsíci

Snaha o kvalitu života vyžaduje se i učit, jak si zachovávat zdraví. Člověk se o sebe přiměřeně také starat musí, protože se jednak rozhoduje kdy jít s potížemi již k lékaří a jednak proto, že oficiální diagnózy a schválené medicínské postupy vždy nevystihují složitost lidského organizmu a je potřeba hledat doplňková řešení, která nám pomohou.

12
Před 7 měsíciUpraveno

Kdysi v osmdesátých létech,mě dnes už doc.Kolář pomohl po úrazu zad při sportu.Bylo by to povídání na dlouho,ale bydlel jsem u něj doma v jednopokojovém bytě, protože jsem byl z Brna a Pavel řekl ,že jestli mě má pomoci ,musí se tomu věnovat cca týden , několikrát denně.Ukažte mě takového dalšího člověka .😉On v 6.hod ráno byl už v Motole! Denně se mě věnoval v nemocnici a večer doma mě poslouchal, vysvětloval a dával neocenitelné rady i jako velmi mladý.Dodnes se jimi řídím ,až na to cvičení,to dělám až je to zase akutní 😄,(to že nebudu cvičit jak se to zlepší,věděl také!)

Co mě zní v uších ale pořád, jsou slova:" nebuď tak netrpělivý a měl by jsi se na něco těšit a nemyslet jen na to,co tě zrovna trápí."☝️

Dnes je mě 72, pořád se na něco těším,plánuju,jako bych tu měl být pořád a štve mě jen politika.Te závislosti na jejím sledování se zatím marně pokouším zbavit,ale lepší se to!

Takže,dnes p.docente Koláři (dříve přátelsky Pavle)Moc děkuji za tehdejší rady a pěkné povídání i o věcech, které pro mě tehdy moc pěkné nebyly.

A pro všechny potvrzení slov p.Koláře,tohoto skvělého,neobvykle skromného a výjimečného člověka,těšte se každý den na cokoliv a plánujete i když to nevyjde.Je to cíl,pro který stojí za to tu být.Děkuji.😊

56
Před 7 měsíci
Petr Páleník

To je to hejhezčí a nejpozitivnější, co jsem poslední dobou četl. Sám se potýkám s bolestmi zad, bez nějakých pádných fyziologických příčin a ano, je to jak se říká “v hlavě”. Jde to sice těžko, ale snažím se a snad se jednou také dopracuji k podobnému pozitivnímu rozpoložení a přístupu k životu. Krásně jste to napsal. Děkuju

28
Zobrazit další 3 reakce
Před 7 měsíci

Souhlasím, že člověk by se měl o sebe starat i že svým přístupem k životu ovlivňuje své zdravi.. Ale zároveň by měl žít svůj život, do kterého patří i riziko onemocnění, úrazu či návrat dávno vyřešených zdravotních potíží.

9
Před 7 měsíci

Zapadni medicina ma sve limity, je prilis zamerena na meritelne vysledky a prilis specializovana. Tim ji ze zretele utikaji pocity, ktere jsou vubec nejdulezitejsi pro spokojenost cloveka. A tou parcialnosti nenaleza celkovou rovnovahu tela a ducha. Porad leci, ale casto neuzdravuje. Zapadni medicina je resenim, kdyz mate rakovinu nebo infarkt. Na psychicke potize, bolesti a dalsi spise komplexni problemy je casto kratka.

2
Před 8 měsíci

„K narozeninám je ustáleným zvykem přát si zdraví. Já ale myslím, že je lepší být mírně churav a šťasten, než být zdráv a nešťasten.“ — Vladimír Vondráček český lékař, psychiatr a vysokoškolský pedagog 1895–1978

.

„Neexistuje zdravý člověk, pouze špatně vyšetřený.“ — Sigmund Freud rakouský lékař, psychoanalytik a psycholog 1856–1939

.

„Rozhodl jsem se být šťastný, protože je to dobré pro mé zdraví.“ — Voltaire francouzský spisovatel a filozof 1694–1778

.

„Uvědomte si, že negativní myšlenky a emoce nejen ničí náš prožitek klidu, ale také podkopávají naše zdraví.“ — Dalajláma 14. dalajláma, tibetský duchovní vůdce 1935

.

„[Když se ptali Dalajlámy, co ho na lidech a lidskosti nejvíc překvapuje, odpověděl:] Lidé. Protože obětují zdraví, aby vydělali peníze, potom obětují peníze, aby znovu získali zdraví, potom se tak znepokojují minulostí a budoucností, že si neužívají přítomnosti, a.. tak nežijí ani v přítomnosti, ani v budoucnosti. A žijí tak, jakoby neměli nikdy zemřít, a potom zemřou bez toho, aby předtím žili.“

48
Před 7 měsíci
Vladimír Novák

A já tvrdím, že nic se nemá přehánět

Člověk by se měl koukat kolem sebe a vědět, že určitá míra rizika k životu patří.

6
Před 8 měsíci

Kolar se stara jen o celebrity a sportovce, se kterymi jezdi po svete

Kdyz se sestra po amputaci nohy kvuli rakovine dostala na jeho oddeleni v Motole, tak skoncila u cerstveho absolventa mediciny

Jeho klinika v Praze je strasne draha, a to na tom nejsem financne spatne

A dostupna jen pro ty, co maji auto

Hodne daleko od MHD

26
Před 8 měsíci
Vera Svobodova

Snuska hlouposti. Waltrovka je primo u stanice metra Jinonice.

Prof. Kolar sam nemuze osetrit 10tky pacientu denne, to pochopi i mene duvtipny jedinec. To, ze zaucuje nastupujici generaci mediku, docenime pozdeji.

A ta drahota, na kterou si stezujete, se projevi v kvalite. Na rozdil od bezneho zdravotnictvi najdou skutecny problem. To je opet moje osobni zkusenost.

Lidi jsou bohuzel zpovykani, takze kdyz prijde z pohledu pacienta jednoducha rada, ktera vyzaduje soucinnost a usili pacienta, byva casto odmitnuta jako nedostatecna. To neni chyba lekare, ale pacienta.

36
Před 8 měsíci

Šíleně (opravdu šíleně) rozsáhlý článek. To jsem přečíst pozorně nedokázal! A to vím moc dobře, co znamená "delší" článek! Pro mnohé (většinu) je moc i 3 stránky. Vím to z vlastní autorské praxe. Co není instant, co není skandál a senzace, to se nečte. Přitom je neuvěřitelné, že ti, kteří celý článek nečtou, nebo jen povrchně, nejvíc diskutují. Jsou nejchytřejší. Kritizují, mají vlastní jedině správný názor. Znemožní jakoukoliv celebritu. Od nich je to prostě krutá závist. Absence charakteru. Trpí ztrátou koncentrace a pozornosti, rozumu a rozvahy. Nikdo se jich neptá na jejich názor, tady mají šanci je projevit!

5
Před 7 měsíci
Petr Fořt

Prosazení vlastního názoru mi nikdy neublížilo, spíše naopak.

1
Před 7 měsíci

Setkal jsem se sním na jeho oddělení Motole rehabilitace centrum bolesti.Je to lékař na pravém místě skromný a hlavně pomůže lidem lékař na pravém místě.Jsem od roku 2004 jejich pacientem hlavně centrum bolesti jenom díky jim návrat do normálního života.

2
Před 8 měsíci

pane Kolaři, když se na vás dívám, určitě by vám neuškodilo, kdy byste se pečoval napřed o sebe. A otazník visí i nad vaší znalostí medicíny.

25
Před 8 měsíci
Tomas Tomas

Inu asi by se venoval ale sam je pomerne vazne nemocen pokud vim. Zajimalo by mne z jakeho titulu zpochybnujete jeho znalosti mediciny? O vasem hodnoceni na zaklade vzhledu radsi polemizovat ani nebudu, to proste delaji hloupi lide

53
Před 8 měsíci

Souhlasím, rozdělujeme se na ty co s tím chtějí něco udělat a ty co se jen vymlouvají. Waltrovka rozhodně není drahá, zvyknelěte si. Začnete se hýbat a nežerte, páč všichni žerete.Čus.

6
Před 7 měsíci
Patricie Daňková

Pohyb muze nekdy skodit. U vseho, i pohybu, zalezi na zpusobu a hlavne davkovani.

Zobrazit další reakci
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt