Možná by si zdejší diskutéři měli zjistit, co všechno ukradli Rusové... Ti mají skutečně, co vracet... Nejenom u nás, ale hlavně ted z ukrajinských muzeí, některá vyplenili kompletně...
U nás to měli pojištěné smlouvou, že si z našeho území mohou odvést co chtějí. On prezident Beneš byl velký filantrop, nejdříve kus území Německu, pak jiný kus SSSR. Tzn to co sebrali v roce 1945 u nás bylo legální.
Teď ještě, aby památky vrátila Británie a USA 😄
Škoda, že se nerozhoupalo také Švédsko, minimálně s Ďábelskou biblí.
Ono by stačilo, kdyby nám USA vrátily to, co si odvezly po druhé světové válce. A Britové třeba zlato 😄
Jsem zvědavý, jestli i Britové vrátí starořecké památky, které patří na Akropoli ...
Myslíte Elginovy mramory? Ty by mohli vrátit Turkům, kteří z nich tenkrát pálili vápno. Že by tu bohulibou činnost dokončili, ne?
No zajímalo by mě. Kde by dnes byli ty slavný západní země sami za sebe. Pokud by po staletí nežili z nakradených pokladů a nerostného bohatství zemědělských komodit až po otroky.
Hezký příklad - teď by se do téhož mohli pustit Britové, Francouzi, Němci a řada dalších zemí zjm. Západu. To by se jim muzea pěkně provětrala.
a Švédové...
Já bych vrátil předměty s tím, že zůstanou v současných muzejních. V rozvojovkách přijde revoluce, válka nebo termiti a je po památkách. Viz sbírky v Iráku, Sýrii atd. Vše rozkradeno nebo zničeno
Jenže sbírky v těch zemích rozkradli zjm. Američané a Evropané.
dufam, ze sa Anglicania nechaju inspirovat. oni tiez toho dost nakradli v casoch britskeho imperia.
Odkaz
A už se vrátily naše korunovační památky zapůjčené do Německa ? Čas na zapůjčení už vypršel.
Na konci září byly korunovační klenoty vystavené na Hradě.
kdy nám vrátí Švédsko to, co tady nakradli , mají ve svých muzeích a občas nám je půjčí, abychom se na ně mohli podívat