1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 7 měsíciUpraveno

Harvard Business Review: šéfové vyhazují až 30 % lidí a nadšeně nahrazují jejich pozice halucinujícími chatboty a generátory.

p. Kasík a jeho teleshopping s agenty s teplou vodou: “AI je budoucnost, udělejte si kurz!”

Odkaz

hbr.org
Research: How Gen AI Is Already Impacting the Labor Market
Many have wondered about — and feared — the impact that gen AI will have on labor markets. Some compare it to past innovations, like robots, whose effects have been relatively modest, while others...
2
Vědecký redaktor SZ
Před 7 měsíci
Ab

Myslím, že v článku tolikrát opakuji "nelze to nasadit všude, dělejte to s rozmyslem, ne na všechno je to vhodné, pozor ať neztratíte kontakt a expertízu, pozor na halucinace", že nevím, zda by to tam šlo zopakovat ještě vícekrát 😊 Vy to tam nevidíte?

3
Před 7 měsíciUpraveno

Dokáže Generativní gpt pracovat lépe na webu a to dejme tomu o 75% procent než běžný Chatgpt?? Existuje tak Moorův zákon vývoje AI? Tj jednotka AI která odpovídá počtu tranzistorů na jednotku AI? Podobně jednotka AI která odpovídá počtu qubitů na jednotku AI? Lze pak tyto jednotky propojit a tak propojit klasický AI a qubit AI?

Vědecký redaktor SZ
Před 7 měsíci
Vlasťa Kunovjánek

Přiznám se, že nerozumím otázce. Možná narážíte na to, zda je nějaký limit toho, kam až jde ty modely vytrénovat, což je v poslední době hodně debatované téma. Pokud můžu posoudit, tak část expertů mluví o tom, že už nyní jsme s klasickými LLM narazili na nějaké limity, respektive že další zlepšování bude drahé a pomalé. A pak jsou zase jiní, kteří věří, že jsme jen rok nebo dva od výrazného skoku (ono se to ostatně navzájem úplně nevylučuje, kromě samotných modelů lze pracovat i s jejich různým zapojením, doladěním nebo řetězením). Co se týče kvantových počítačů, dělal jsem o jejich možnostech rozhovor tady: Odkaz

Před 7 měsíci

Jsem zvědavej, jak za mne AI zapojí rozvaděč, nebo natahá elektriku v baráku anebo opraví spálený kabel, který zásobuje město 😂😂😂 těším se, až jednou někdo otevře oči a zjistí, že AI je hodně špatná cesta do pekla... A ano film Terminátor jsem jako kluk viděl milionkrát a teď se mi můžete za můj názor smát 😂😂🤣👍

2
Před 7 měsíci

Díky za dobrý článek, minimálně dvě věci mě inspirovaly, a to docela svět AI sleduju.

22
Před 7 měsíci

Tady je ještě nějaká diskuse o tom jestli AI ano nebo ne?

1
Vědecký redaktor SZ
Před 7 měsíci
Jakub Váňa

Spíš se diskutuje "kde nasadit AI a kde ne" nebo "jak zajistit, aby AI...", řekl bych. Ale určitě se najdou i lidé, kteří to berou šmahem.

1
Před 7 měsíci

Pokud chce člověk v této době přežít musí Žvejkalku používat. Peníze na ni nemám, takže bude po mně. Můj mozek na to Žvejkalku nemá.

Před 7 měsíciUpraveno

Počitač uměl skládat slova i bez AI nebo ne?

1
Před 7 měsíci
Tomáš Trepáč

Jo, kdysívá před AI, když programátor napsal, že se mají spojit dva textové řetězce (mohla to být třeba dvě slova), tak se pak v programu spojily. Dnes už to programátor nepíše - dnes už to píše AI a programátor jí jen říká, co má dělat a pak to po ní trochu kontroluje.

Před 7 měsíci

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Vědecký redaktor SZ
Před 7 měsíci
Jakub Oskar

Záleží na tom, k čemu to používáte. Někde je 95 % dostatečných, jinde vůbec. Pokud se v 5 % automaticky generovaných obrázcích objeví prst navíc, asi to tolik nevadí. Pokud se v 5 % faktur objeví poplatek, který tam nemá být, je to reputační katastrofa. Pracuji s různými systémy docela často, a ty halucinace připomínám prostě proto, že k nim dochází. A bylo by nefér říct, že ne.

1
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt