Podle statistik ze začátku týdne máme průměrnou cenu za 1MWh asi 150,19 EUR, což je nejméně ze všech okolních zemí. Zajímavostí je, že v Maďarsku je cena o 100 % vyšší.
A co to ostatní co se musí platit?To je ta největší položka.Proč se platí těm solárním uhlobaronům když dostávají dotace.Takže berou 2x!Ostatní sebere stát.
Co si to ten Fiala dovoluje, takhle zlevňovat elektřinu, my chceme řvát Fialova drahota a on si zatím zkrotí inflaci, zlevní elektřinu a dotáhne důchodovou reformu, kterou nám náš guru Koblížek první už třináct let slibuje, aby pak vše zachránil. 🙂
Co blekotáte. Před rokem 22 jsem platil 1.1 bez daně. Pořad je to o 150% víc, o distribuci nemluvě. Celková cena za Kw je v průměru 7 Kč. Platil jsem 2,80.
Ještě tady nikdo nepsal o lipské burze. Co se děje?
Spíše čekám, že stát zvedne ceny distribuce, aby ten pokles cen dodavatelům dorovnal. To bylo taky dobrý...
Lidi, nebojte se vyjednávat. E.ON mi nabídl již před 5 měsíci nižší cenu, než ČEZ nyní a ještě k tomu hodil bonus 3 000 Kč (začínám u nich 17.12. s fixací na rok. Končí mi smlouva cca za měsíc právě u ČEZu, tak jsem zvědavý s jakou nabídkou přijde retenční oddělení ČEZ.
Dorovnají to to je jednoduchý. Velmi dobře si dovedou spočítat, že ztratit odběrný místo je pro ně dražší než pro ztratit pár korun marže:-) Tohle dělajají všichni.
Zlevňují k cenám z jakého data? Z roku 2021? To je stejné jako inflace meziroční 2,2 procenta ale k roku 2021 je to přes 30 procent.To je období vládnutí této vlády. To jen aby bylo jasno.
Inflace 30 %? Nesmíte věřit všemu, co vám přišlo řetězovým emailem.
Jj. Zlevňují. Také mi už spotřeba dělá jen třetinu z té stále se zvyšující celkové částky na vyúčtování. Já bych to nazval spíš přeléváním z položky do položky se stálým nárůstem celkové ceny.
...pro ANO, SPD a jim podobné HÓÓÓDNĚ ŠPATNÁ ZPRÁVA!
Nebo, že by teď začali říkat jak nám Vláda energie zlevňuje, když předtím říkali jak nám je zdražuje? Těžko 😉
Také máte zatemnino kolik firem kvůli špatně nastavené ceně skončilo to Vás už asi nezajimá.
I tak jsou ty ceny šílené.. když šly energie nahoru ceníky se skokově měnily každý den v neprospěch zákazníka, když ceny klesají, Čeká se půl roku na mírné zlevnění a ještě jsou u toho spousta keců proč to nejde
I při růstu rostli ceniky oproti spotu spoždeně o cca. půl roku.
To je nějakej objednanej článek? Ani nespočítám, kolik jen v mém okolí padlo firem právě díky zdražení energií a s tím spojeným obecným zdražováním.
Schválně. Jmenuj alespoň jednu.
To je pěkné že silová energie klesá, ale oni nás oberou přes distribuci, ta totiž skokově zdražuje 😄 a největší distribuční soustavu má ČEZ.
Trpké plody toho, když distribuční soustavu vlastní stát. Vždy si ohne legislativu na úkor ve svůj prospěch, na úkor odběratelů. Vždy si bude diktovat co nejvyšší ceny.