1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 6 měsíci

Svým způsobem mají Severokorejci šťastný život. Pokud si představíme, že žiji ve vakuu, kdy vůbec netuší, ze existuje svět, kde by mohli žít lépe. Nemají žádné informace ze světa, musí věřit jenom tomu co říká vůdce a jeho propaganda. Ti největší šťastlivci se mohou stát za odměnu členy Dělnické strany práce. Ano, členství je výběrové a člen povýší ve společenském zebřičku a dostává více jídla. Na druhou strany, aby se zajistil šťastný život v nevědomosti Severokorejce, musí byt tvrdě pod ochranou před informacemi z druhé strany. To lze zajistit pouze tvrdými tresty. Trvalým a nekompromisním stanným právem. Tohle štěstí stojí KLDR mnoho úsilí. Celá KLDR musí být neustále sledovaná ochránci režimu. Vždyť i jen to, že je Severokorejec přistižen s propagačním letákem, které posílá JK balóny, odnese trestem smrti, nebo lágrem. Je pochopitelné, že pokud není ihned popraven, musí být do smrti izolovaný, protože je infikovaný propagandou. Naprostá nevědomost o jiném životě tak pomáhá dělníkům, rolníkům a pracující inteligenci šťastně přežít. Většinou o hladu.

10
Před 6 měsíci
Milan Landa

A co u nás? Je to ještě horší. Za jiný názor do basy nebo nálepka dezolátního dezinformátora. Lidé ryjí ústy v zemi a už nevědí, kudy kam. Zlatá KLDR, tam jsou lidé pro vedení země důležití, ne jako tady, kde je priorita nenávist k Rusku. Již se tam stěhuji a těším se na závan čerstvého vzduchu prosyceného svobodou a jasnými pravidly.

12
Před 6 měsíci

Jak je vidět i v demokratických systémech diktátoři. I u nás jsou jisté náznaky

Plukovník se snaží rozdělit občany, někteří jsou ti správní, někteří jsou sv.ne . Snaha o kontrolu různých webů, ČT by měla hlídat co se děje ve vysíláních. Určit co jsou dezinformace s pohledu vlády. Omezení ústavního práva na na informace a možnosti omezení svobody slova. Policisté předali k rozhodnutí magistrátu k potrestání paní za kritiku vlády. Myslím že prezident Havel se obrací v hrobě za to co se děje dnes v ČR se svobodovou slova. Když budete kritizovat ukrajince a Ukrajinu skončíte ( jako někteří) v kriminále. Získat diktaturu není v demokratických zemích nic nového. Tento případ je silným varováním komu dát možnost řídit státy.

96
Před 6 měsíci
Miloš Rezner

U nás nejsou žádné náznaky toho, že bychom spěli k diktatuře. Jenom lidé jako vy se z nějakého důvodu pokoušejí smyšlenými případy rozeštvat společnost.

45
Před 6 měsíci

Tak mi připomíná jistého senátora z Břeclavska , až na korupční skandály...RŠ 😄

2
Před 6 měsíci

Samý chytrý politolog. A co jich máme. Každý má jiný názor a pak si vyber.

Před 6 měsíci
Jan Ungr

Já pamatuji dobu kdy politologie mluvila jen o vládě jedné strany. Tohle mně vyhovuje víc.

2
Před 6 měsíci

Proč mám ten pocit že nás tohle čeká taky? (cit)

šlo o pokus uchvátit moc ohroženou nepříznivou politickou situací.

Prezidentova strana už v dubnu prohrála parlamentní volby a měla problémy s prosazováním vlastní agendy, samotný Jun čelil korupčním skandálům a už před současnou krizí se potýkal s nízkou popularitou (podle průzkumů ho podporovalo jen 17 % veřejnosti).

Kolik že má Fialova vláda? Asi 12%.

49
Před 6 měsíci
Roman Černý

"A nyní, vy boháči, plačte a naříkejte nad pohromami, které na vás přicházejí. (...) Hle, mzda dělníků, kteří žali vaše pole, a vy jste jim ji upřeli, volá do nebes, a křik ženců pronikl ke sluchu Hospodina zástupů.“— Jk 4, 1.4

3
Před 6 měsíci

Do nedávna, včerejška nám byl médii, včetně veřejnoprávní ČT prezentován standardní černobílý svět. Zlé, diktátorské KLDR s rodem Kimů včele ohrožuje demokratickou Jižní Koreu pevně stojící na straně svobody po boku USA.

Náhle je tu stát, kde se prezident pokusí o vojenský puč. Opozici tradičně obviní ze zrady a pachtování se s KLDR, přestože má většinu a jen náhodou se mu to nepovedlo.

24
Před 6 měsíci
Stanislav Ryšan

Slušná demagogie. Dát na stejnou úroveň 80 let trvale možná nejhorší režim této planety

...s jedním prezidentem, kterému jeblo v kouli a tamní DEMOKRATICKÁ společnost je TAK VYSPĚLÁ že za 6 hodin měl po žížalkách...

Platí vás v rublech, nebo ve flaškách vodky?

8
Před 6 měsíci

Tak jsem si říkal jak mohou takového prezidenta zvolit a už se nedivím, když u nás zvolí komunistu(napraveného).

102
Před 6 měsíci
Kamil Horava

Můžeme být ještě rádi, že nebyl zvolen blekotající, Slovenský, komunistický estébák. To by bylo ještě horší.

73
Před 6 měsíci

Ježíši, v první chvíli jsem se lekl, že se to týká našeho rozvědčíka.

Teprve v článku jsem se dočetl, že náš vzor, jedna z nejlepších demokracií na světě má doma problémy.

20
Před 6 měsíci
Zdenek Seidl

Tomu vy sice nemůžete rozumět, na druhou stranu si však vymýšlet můžete kolik chcete.

9
Před 6 měsíci

Prezident se spletl.

Vesničko má středisková: Kolik? 32. To je lepší než Šesták a ten kouří. Pepo, já se spletla, 27! To není možný,tak teď koukej 🙃

13
Před 6 měsíci

"Prezident obvinil opozici ze sympatií vůči KLDR a vyhlásil stanné právo." Líčit opozici jako nepřátele státu znamená pád na pomyslné politické dno, řekl Jan Zahradil (ODS) i o situaci v Česku!

29
Před 6 měsíci

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Zobrazit další reakci
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt