1600/1600Zbývá 1600 znaků
Hlavní témata v diskuzi
Před 6 měsíci

Po přečtení toho článku více chápu volební preference většiny seniorů. Oni mají pocit, že o ně hnutí ANO pečuje, že má o ně zájem. Je to jejich základní potřeba, které se jim v rodině nedostává.

19
Před 6 měsíci
Marta Hánová

V jiné diskuzi jsem Vám už psal jak se o prarodiče staráme několikát týdne za nimi jezdíme a to To máme buď 60 a nebo 130 km myslím si že o ně pečujeme dobře hazite všechny do jednoho pytle chce to vnímat komplexně jinak děkuji za slušnou diskuzi

1
Před 6 měsíciUpraveno

Znám minimálně dva případy kde děti čekají až rodiče zemřou aby ještě za "tepla" mohly prodat jejich střechy nad hlavou. Nestarají se nedovezou ani nákup nebo k doktorovi. Vždycky když se s nimi potkám se jich zeptám proč neprodají majetky a nenechají o sebe někde pečovat ? Ne oni to prostě chtějí nechat dětem které na ně hází bobek

93
Před 6 měsíci
Jan Zich

Pane Zichu. Máme u nás špatné zákony. Já když jsem byla na smrt nemocná<rakovina> tak jsem nechala napsat dům na 2 děti.protože ta další dcera je ještě horší než tyhle dva. Ony ,hlavně dcera slíbila,že pokud to přežiji tak dům vrátí.pokud budu chtít Ještě ,že tu mám bydlení do smrti jinak už mne vyhodili. Obrátila jsem se na právníka a máme takový zákon,že jakmile jim to jednou dáte tak zpět to už nedostanete

13
Před 6 měsíci

Tyto statistiky by chtely porovnani se stejnymi statistikami pro produktivni generaci. Treba z toho vyjde, ze se to v seniorskem veku zlepsilo.

Vim, nejspis ne, ale bez toho je tato statistika k nicemu. Protoze treba osobni omezovani nezacne v 65, ale mnohem driv. Takze resit seniorske problemy az v seniorskem veku je pozde.

32
Před 6 měsíci
Karel Havlicek

To vůbec nemusí být pravda. Právě ve věku kdy lidi už jsou staří a už nemají nic co by mohli rozdávat,nebo se jim mohlo cenného sebrat, přestávají být pro ty mladé mnohdy zajímaví. Takových rodin jak píše pan Zich,je v dnešní době určitě plno.

41
Zobrazit další 2 reakce
Před 6 měsíci

Přečtěte si Karla Václava Raise. Výměnkáři. Drsný venkovský realismus druhé půle 19. století. 6 dětí se nepostará o starého tatínka, rvačky sourozenců o dědictví, nedodržování podmínek výminku (kyselé mléko, plesnivý chleba, shnilé brambory)… Ovšem že by 33 % českých a moravských seniorů bylo trýzněno, čili 33 ze sta, tak tomu nevěřím.

14
Před 6 měsíci
Daniel Stirský

Já si spíš jen myslím, že je trýznění a trýznění. Do té statistiky jsou zahrnuti i ti, na které bylo minimálně jednou emočně útočeno z jakéhokoliv důvodu.

2
Před 6 měsíci

Znal jsem případ, kdy se manželé rozvedli jen kvůli tomu, že on se pohádal se synem, který pak přerušil veškeré styky s oběma rodiči s tím, že už nikdy neuvidí vnoučata. Tedy pokud se otec s matkou nerozvede a nepřestěhuje se od ní jinam. K tomu nakonec došlo a otec opustil rodinný dům a pořídil si malý byt.

8
Před 6 měsíciUpraveno
Jan Hrabal

a přitom stačilo požádat soud o upravení styku s vnoučaty... Tedy pokud se rozvádět nechtěli.

7
Před 6 měsíci

A že se divíte?! V každých zprávách slyším, kolik z rozpočtu jde na seniory! Nikdy se neuvádí částka na sociálně "slabé", nikdy na kriminály atd., vždy jen na důchodce, jako by právě oni byli příčinou všeho zla a nedostatku peněz v rozpočtu. Nikdo nepřizná, že politici od listopadu 1989 zašantročili vše, co vynášelo do státní kasy, že si díky tomu mastí kapsy miliardáři. O důchodcích se mluví jako o největším zlu.

71
Před 6 měsíci
Marie Hrbková

Máte naprostou pravdu, já jsem se s tím názorem na staré lidi setkala mnohokráte. Na tom má velkou vinu i tisk, televize, rozhlas - pořád se navážejí do důchodců, ale na to, aby se páni novináři navezli do nepřizpůsobivých, na to jim dech nestačí. A přece jsou to oni, kdo bere všema deseti a nedovede za korunu práce. Důchodci si na své důchody vydělávali, tak proč se stále na ně útočí??? Začalo to po "šmirklu, kdy si vláda tzv. "půjčila z důchodového" a už to nikdy nevrátila, a protože by se mohl někdo ozvat, tak preventivné dělá z důchodců "vyžírky".

20
Před 6 měsíci

A pak si porizujte deti, ony se o vas ve stari postaraji. Vychova??? Kdepak, ovlivnuje je jejich okoli.

64
Před 6 měsíci
Ivana Procházková

Ne okoli,ale dobry priklad rodicu,prarodicu,ucitelu a vsech dospelich v nasem state.

45
Před 6 měsíci

Jak si kdo děti vychová, takové je má.Protože dítě se nerodí zlým, arogantním a násilnickým. Vztahy, úcta a slušnost se musí budovat od malička, protože když se to podcení, pak to bere i takové konce.

38
Před 6 měsíci
Ludmila Halaštová

To byste se divila. Stačí, když se syn špatně ožení a je vymalováno.

30
Před 6 měsíci

A já pořád poslouchám, že bez dětí budu ve stáří sama...

29
Před 6 měsíci
Jana Stehlíková

Když budete mít prachy, tak ne. 😄

38
Před 6 měsíci

Velmi smutné čtení. To nepochopím nikdy. I když někteří senioři zvládají také celkem psychicky potýrat, to nejmenší jsou nadávky do různých hospodářských zvířat, kterými častují své pečující blízké, ale ubližovat starým lidem, kteří nás vychovali, možná sice někdy až příliš tvrdě , se prostě nemá.

33
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt