No, moc se mi rozhovor v některých částech nelíbí. Ukrajině a Ukrajincům Češi pomáhají nadstandardně.
Mám dojem, že ČR přijala v poměru k počtu obyvatel nejvíc uprchlých Ukrajinců a ti získali díky velmi štědré vládě opravdu velkou podporu. Nejen finanční. Mají stejný přístup ke zdravotní péči i jinam jako občané ČR. I ti, kteří neplatí pojištění, daně a odvody. Většinou přišli potřební, ale i tací, kteří zneužili toho, že vláda nepožadovala evidenci toho, odkud přišli, vzdělání, praxi, kde bydlí, školní výuku všech dětí....Stačilo založit účet a už se finanční podpora hrnula bez ohledu na pobyt. Takže i mimo území ČR a někteří členové rodin po vypršení doby podpory cirkulovali. Kromě toho část (naštěstí menší) podporovaných nedodržuje zákony a pravidla a v některých městech už je z toho bezpečnostní problém, na který upozorňují starostové a primátoři.
Ti, kteří se zařadili do naší společnosti, pracují, odvádějí daně (tedy nikoliv přes opět přítomné "mafiány" v šedé ekonomice), posílají děti do školy a dodržují zákony, jsou přínosem. Setkáváme se s nimi v obchodech, zdravotních a sociálních zařízeních, na stavbách i jinde. Ti, kteří si pomoci neváží a škodí, by se měli vrátit.
To máš jako s politiky.
🤫
Ti, kteří si založili například politickou divizi svého konglomerátu, aby se jim jako miliardářům hrabalo (nejen) ze státního přes různé podpory, dotace a zneužití neveřejných informací v obchodním styku snáze a lépe, by také neměli spravovat věci veřejné.
Velvyslanče, i vy se podívejte uprchlíkům do očí a vysvětlete jim, prosím, základy slušného chování. Když ho dokonale ovládají ti, kteří sem přišli dávno před válkou, aniž by měli jakoukoli pomoc, měli by ho zvládnout i ti nově příchozí ☝️
Máte pravdu, souhlasím
Ať se Čechům podívají do očí ti Ukrajinci, kteří jen parazitují na pohostinnosti českého národa a celé EU, léčí si tady zadarmo zanedbané AIDS, tuberkulózy a jiné nemoci, jezdí na silnicích bez pojistek a jen hledí, jaké dávky by pobrali. Místo toho, aby pomáhali své zemi. Celému světu diktují své podmínky a požadavky ukrajinští politici a jsou přesvědčení, že mají na vše automatický nárok.
Tak jsem rád, že jsem v tomhle zdrženlivý,není to naše válka a oni si ničeho neváží!...
Ukrajina bojuje za svojí svébytnost už od dob carského russka. Jestliže má být v budoucnu zachován na Ukrajině mír, pak jediným možným řešením je vstup Ukrajiny do NATO a EU.
Jediným možným řešením pro vstup ukrajiny do nato a eu je splnění podmínek ke vstupu. Nebo se mýlím ? Nebo tady o vstupu budou rozhodovat nějací lhotákové a jím podobní ?
To nemusí vzkazovat Kyjev.
🤫
To vzkáže každý slušný člověk, jehož morální hodnoty mu velí pomoci napadenému.
🤫
A že se i mezi Ukrajinci najdou lidé, kteří jsou schopni tragické situace své vlasti pustošené ruskými vrahy a teroristy zneužít ve svůj osobní prospěch, nic nemění na skutečnosti, že jen v naší zemi stovky tisíc uprchlíků naši pomoc potřebují, někteří více, někteří méně.
🤔
Tahle dikuse je ale opět přehlídkou lidského bahna, tady podobné vzkazy netáhnou.
a opravdu Ukrajinci/muži ve věku 20-50 let potřebují naši pomoc? protože takových uprchlíků - ekonomických- je tu většina..potkávám je v posilovnách, v obchodních centrech, po večerech u nás na sídlišti s pivem v jedné a s cigárem v druhé ruce..je mi z tebe na blití, co tu píšeš za sra...
"Neexistuje jiná alternativa než členství Ukrajiny v EU a NATO. To je naše principiální pozice, z níž neustoupíme."
Zaráží mě, že oni nejsou v pozici, aby si mohli cokoliv diktovat, Evropu nechali bez plynu, pořád něco chtějí a ještě si budou poroučet naprosto nesplnitelné podmínky? Tak to jsem zvědavá, co na to Trump. Už se blíží 20 ledna, tak snad to konečně vyřeší. A pokud tedy oni neustoupí, tak co. Prostě budou dál bojovat za cizí peníze, nebo jak
Ukrajinci umírají i za takové nenávistné individua plné jedu a hnisu jako jste Vy soudružko Tymlová, bohužel.
Nevím, proč jejich představitelé mají ve zvyku neustále někomu diktovat, jak se má chovat, jak se dívat na určité věci, co musí udělat atd., místo toho aby o to slušně požádali a necháli to na rozhodnutí toho, koho o pomoc žádají. Nebo je to národní vlastnost? Tím své zemi rozhodně nepomohou.
A že budeme muset dávat více na zbrojení, když nebudeme podporovat Ukrajinu. Tak já osobně dávám přednost vyzbrojení naší armády, než se spoléhat na někoho druhého a potom se nechat třeba vydírat. U naší armády jsou peníze na místě a věřím, že většina občanů s tím nemá problém. Ale vyhazovat peníze do země, která je zasažena korupcí, o které se nám ani nezdá, nepovažuji za příliš účelné.
Je to národní vlastnost, podej jim prst sežerou ruku. Oni se mentalitou od rusa moc neliší ale to se moc nesmí říkat, to se mohlo říkat jen do roku 2022
Ukrajina v NATO by byla výborná zpráva pro ČR i Evropu
Potěšitelná by byla zpráva o zákazu nácků na Ukrajině ...třeba. O uvolnění plynu do Evropy, o ukončení zkorumpované Zelenského vlády a jiné. Netěšily by mě zvěsti o podpoře další světové války, kvůli prachům USA a pracháčů z UA.
Už jsem dost starý na to, aby mě nějaký cizí politik poučoval. Dále nemám problém se lidem dívat do očí. Většinou uhnout s pohledem oni. Já nemám důvod. A pokud pan velvyslanec vidí možnost míru s Ruskem až rus opustí jejich území a uzná hranice Ukrajiny, tak je mimo realitu a takové idealisty odmítám podporovat. Ať si bojují třeba třicet let, ale za svoje. To samé NATO nebo EU. Nejdříve musí splnit podmínky a se vstupem musí souhlasit stávající země. Žádný nárok neexistuje. Těchto pár tezí je pro mě a asi i většinu Čechů naprosto zásadních a nechť pan velvyslanec bere, že přes ně nejede vlak.
Taky bych to tak viděl. Souhlasím s Vámi.👍.
A to my se díváme pane politik a divil byste se, proč někteří nechtějí bojovat a jak o vás hovoří, to byste si mnohdy za rámeček nedal, takže patetické kecy nejsou na místě.
Velvyslanče, vychovávejte si hlavně svoje občany a svoje rady si nechejte pro Zelenského...