1600/1600Zbývá 1600 znaků
Hlavní témata v diskuzi
Před 5 měsíci

Ze by se blýskalo na lepší časy a svitla naděje na rozpohybování pracovního trhu?

57
Před 5 měsíci
Michal Pinc

Zrovna v tomto případě se zaměstnanci do výroby moc nehrnuli. Ve výrobě pracovala spousta cizinců. Není to čistá, ani lehká práce.

9
Před 5 měsíci

Priciny jsou jasne. Drahe energie, prebyrokratizovanost, zdrazujici se odvody a draha pracovni sila, evropske i statni nesmysly, predevsim byrokraticke plus stale vetsi naroky na dokumentace kazdeho prdiku tak, aby byl vysledovatelny.

56
Před 5 měsíci

Když jsem sháněl mitasky na motorku tak jsem zjistil že se pod značkou Mitas už dováží z Asie

39
Před 5 měsíci
Jiří Šimoník

Když jsem sháněl Michelinky na motorku vyráběly se v Mitasce... Značka Mitas, už nějakou dobu není česká, ale patří firmě Yokohama. Obdivuji znalosti diskutujících, aniž by měli tušení proč pražská pobočka ukončuje výrobu, bezpečně ví koho obvinit. Článek je hodně obecný, nelze z něj vyvodit závěr, že vláda má na ukončení nějaký vliv. Taky je mi líto, že už tato značka není česká, ale pokud se čeští majitelé rozhodli firmu prodat, nejprve firmě Trelleborg a ta následně firmě Yokohama, co s tím měla vláda dělat? Ukončování výroby v Praze je dlouhodobý proces, který spadá do časů před vládou, která za všechno může.

33
Zobrazit dalších 9 reakcí
Před 5 měsíci

Tak takhle si predstavuje EU tu ekologii, usetrime emise tim, ze donutime firmy presunout vyrobu do Asie.

Pred tydnem jsem cetl, ze je momentalne velka poptavka po odbornicich na ESG, coz je EU umele vytvorena hovadina, kdy (zetim jenom) velke firmy musi reportovat jak jsou ekologie a rovne a nevim co vsechno. Takze tady zas bude pobihat spousta odbornic na ESG, ktere misto toho aby realne neco vytvarely, budou delat uplne zbytecne kraviny.

Jako bonus nam pridaji povolenky na energie vcetne benzinu, povinne uzavirani uhelnych elektraren, za ktere neni stabilni nahrada.

Proste jedem autem do zdi, EU ridi a jeste si nevsimla, ze brzo narazime do zdi. Co naplat, ze to bude Elektroauto, rozsekame se stejne :)

156
Před 5 měsíci
Martin Čermák

😂 tak to jo uvědomte si tu ironií tak chtějte nižší plát aby tu montovny zůstali kolik jsme zaplatil za Zeman a jeho pobídky

34
Zobrazit další 3 reakce
Před 5 měsíci

Jo na vládní politiku a drahé energie doplácí mnoho firem. Energeticky náročné provozy budou muset u nás omezovat výrobu a končit. Ale jak říkal Fiala a spol průmysl roste 😄

94
Před 5 měsíci
Michal Dort

A pořád je největším problémem české ekonomiky nedostatek zaměstnanců 😃

42
Zobrazit další 3 reakce
Před 5 měsíci

Mirek Kalousek jako mluvčí Občanského fóra v Mitasu.

Odkaz

14
Před 5 měsíci
Jaroslav Vančata

Můj kamarád před hodně lety dělal v Praze v Mitasu. Říkal, že Mirek K. tam dělal předsedu ZO SSM ... hráli spolu ping pong a pak chodili na pivko. Míra prý pil první ligu ...

19
Zobrazit další 4 reakce
Před 5 měsíci

Všichni by si měli zvyknout, že zprávy o uzavírání nebo stěhování výrobních firem budeme čítat stále častěji, bude přibývat lidí na úřadu práce a budeme je platit z našich daní, které bude nutné opět zvýšit. Konečně jsou vidět "výsledky" green dealu a uváženého přístupu mocipánů z EU. Je otázkou času, jestli si evropu koupí amerika nebo čína a když nebudou mít o tento kousek hlíny zájem, nechají jí půťovi 🙂

72
Před 5 měsíci

Naprosto v pořádku. Přestáváme být levnou montovnou. Tato země se musí soustředit na špičkový výzkum a technologie, ne na výrobu pudinku.

39
Před 5 měsíci
Petr Vilgus

Ano, těch pár set lidí kteří pracovali na pozici montér na lince necháme od března dělat ten špičkový výzkum, supr a je to vyřešený. Proč to ještě nikoho nenapadlo.... Jděte si prosím opláchnou tvář studenou vodou. Děkuji

42
Zobrazit další 3 reakce
Před 5 měsíciUpraveno

A taková to byla ve světě známá firma. Bohužel při dnešních cenách energií neudržitelná. Tak hurá s ní do Číny. A mimochodem, Mitas nikdy nebyl ve Strašnicích, tam byla Jawa.

36
Před 5 měsíci
Martin Kuška

Mitas stále známý je. Nekrachuje. Výrobu má v Otrokovicích, USA no a od letoška místo Prahy v Asii.

17
Před 5 měsíci

Neznáte náhodou heslo ,,Nenecháme nikoho padnout" Kolikátá je to už firma za vládnutí této vlády?

111
Před 5 měsíci
Renard Müller

Ale ani jedna z firem nekrachuje, každá přemísťuje výrobu... mitas v rámci čr... takže?

13
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt