Já mám akorát papírový kalendář na stole. Můžou se snažit.
Kdyby se tak chtěli snažit, když ten diář hledám někdy i celý den. A ze stolního se toho moc nedozví... někdy ho zapomenu otočit i měsíc!
Podobné články s radami jsou nanic. Lidé, kteří kliknou na kdejaký odkaz, mají odlišně vyvinuté myšlení. Kliknuli by na i v případě, že byste jim poslali mail s textem "Jsem podvodník a chci jen, abyste z vašeho účtu převedli neprodleně 100 tisíc na můj účet, klikněte na odkaz pro převod".
Já stále nechápu jak funguje ta samotná krádež peněz. Kliknu na odkaz a ten mě navede kam, na kopii webu banky, ale proč bych se tam měl přihlásit a poslat platbu? Na platební bránu, ale proč bych měl něco platit z odkazu? A stejně to útočníkovi nepomůže, když se přihlašuju přes bankovní identitu, která vyžaduje potvrzení přes aplikaci, což bude fungovat pouze pokud se přihlásím z oficiálního webu banky (nebo spíš z aplikace banky v telefonu). Čím mě jako mají přesvědčit, abych jim odeslal nějaké peníze?
Podvodníci to budou zkoušet , ale je to na lidech jak se zachovají, zda uvěří.
Nevěřím už teď vůbec nikomu.
Škoda, že článek nezmiňuje žádný důvod, kterým by mě podvodník měl přesvědčit, abych začal vyplňovat podvodný formulář přihlášení se do bankovnictví z náhodného odkazu v kalendáři. A jak si útočník poradí s tím, že se přihlašuji přes bankovní identitu, která používá dvoufaktorové zabezpečení.
Nejde jen o peníze. Stačí i krádež identity. Hodně lidí lehkomyslně kompromituje své přihlašovací údaje a navíc má všude stejné heslo. MFA Vám chválím (sice se dá obejít, ale už je to složitější).
Že má potřebu někdo pořád škodit.
Za mě ten kdo chce narušovat společnost, okrádat s úmyslem a podobně by měl být tak trestán, aby si to nikdo nedovolil. Bohužel tělesné tresty jsou zakázané, ale co s lidmi, kteří prostě jen škodí aby zbohatli na druhých? Kdyby byl někdo v těžké pr*eli, tak by si vybral, jestli se slušně nezeptat, aby mu někdo přispěl na rohlík, nebo jestli jít krást, nebo se zaměstnan u těchto zočineckých firem. Ano, jsou na to přímo firmy a lidé pro ně pracují. Smutné...
V Singapuru tělesné tresty mají. S těma, co jdou proti společnosti, se tam nemazlej a mají skvělé výsledky.
Po pár týdnech tam je vždy návrat k nám jako návštěva středověku.
Google je z USA, USA neustále zakazuje čínské produkty od aplikací až po samotné mobily, protože sbírají prý citlivé personální informace a zatím Google je největší sběrna těchto informací světa a nejvíce úspěšně napadený softwarový produkt. Pokud mají být osobní informace v bezpečí, tak buď zakážeme Google a nebo nebude sbírat o uživatelích žádné citlivé informace. Nechápu, proč nějaký software potřebuje znát moje datum narození, sledovat mojí polohu, poznat moje přátelé, či zkoumat moje zájmy?
Tak třeba u navigace je docela fajn znát svou polohu, ne? Orientace v prostoru pomocí lišejníků a Polárky je pro mobil docela blbě stravitelná.
Tady je každá rada drahá . Mezi klienty mám X lidí, kteří dotyčnou aplikaci používají jak na běžícím páse. Připomínky na téma " Klidně ten kalendář vyvěste ve formátu A0 z okna " většinou nikdo nebere v potaz . Do okamžiku kdy už je pak pozdě!! Je to jak s malým dítětem a horkou plotýnkou. Taky nevěří ,že je horká dokud se nespálí!!
Ukradnout, vážně? Snad ukrást. Naučte se rodný jazyk a pak teprve pište veřejně. 🤦♀️
Přes můj kalndář těžko. Nevím co to je za značku, ale google to není. Je papírový na parapetu ve 4. patře. Tudy žádný podvodník nepoleze.
Navíc, kdo má peníze?
Já znám lidi jen s korunama případně eurem. Ani jedno peníze nejsou.
No... V tomto kalendáři mám tak maximálně to, kdy mám jít ke kterému doktorovi, kdy mám oočkovat/odčervit kočky a kdy a kolik jsme koupili topení a podobný blbosti. To snad ani zneužít nejde.
A co jim je do toho? At tam mame co chceme - za to ze to chteji videt a mit k tomu pristup by mely platit nam uzivatelum. Misto toho kradou informace a s temi pak pokracuji dal...