Jenom makake se tím polil, i když to podepsal.
🙂
Neurazejte se. To je nejaka nova moda, nadavat sam sobe?
Nápad s víčky hodnotím jako projev výslovné debility a hlouposti tak typické pro zdegenerovanou EU.
přesně popsáno vymýšlejí hovadiny,jak státům diktovat co si nějaký šašek vymyslí ,třeba u nás moře a pláže nemáme a co v ostaních zemí mimo evropu to neplatí
Jednoduchá pomoc - víčka odtrhávám, jelikož nepotřebuji žádnou bruselskou směrnici k tomu, abych se chovala stejně jako předtím...nedělám nikde nepořádek, nezahazuji, nepohazuji, nikde po sobě odpad nenechávám. Úplné samozřejmosti jsou však u tolika lidí asi nepochopitelné že se bez těchto nařízení asi neobejdou, ale rovněž je to nevychová, budou se i přese všechno chovat s odpuštěním jako dobytek. Připevněná plastová víčka nic neřeší, stejně jako dosavadní obalová technika, nadměrné množství plastů, z nichž se vyrábí kdeco. Všechno nabralo směr už dávno, bez plastických věcí se hned tak neobejdeme a pokud lidi nebudou myslet, tak se budou dál válet na plážích a dělat rotyku...jinde samozřejmě taky, protože jim je zatěžko chovat se přiměřeně...včetně těch, co vymýšlejí debility a ještě tak podporují to, že i ti pořádní a ohleduplní se mohou začít chovat ve finále taky nepřiměřeně...
Naprosto s Vámi souhlasím - normální člověk prostě víčko nehodí na zem -dopiju , zmačkám , zašroubuju a do plastového pytle - Bože - kam jsme to dospěli , že si člověk ( podle tohoto článku ) neuvědomuje úplně základní věci. Hezký den všem
Takhle obhajovat takovou pitomost. Přece je to v lidech a ne v PET lahvích. Člověk, který byl zodpovědný a víčko nezahodil do přírody, tak takový zůstal. A kdo byl bordelář, tak zahodí v lese klidně celou PET láhev. Komu, díky těm super eko víčkům, nevyteklo něco lednici ? A myslím, že v Asii to nějak obyvatelé nepochopili. Měli by jste jim to lépe vysvětlit.
nikdo přece nezahodí zvlášť víčko a zvlášť lahev.Ten,kdo to zahodí - třeba na pláži-to zahodí komplet.Jen si neuvědomoji,kolik máme pláží u moře.
Jsem zvědav, jak nápojářii přišli na to, že to lidem nevadí. To, že se lidé s tím smířili, protože se smířit museli a nedostali jinou možnost, neznamená, že jim to nevadí.
Proč by to někomu mělo vadit, co to vůbec melete?
Fakt si nápojáři myslí, že mě to neštve? 🙂 Já nemám problém dát láhev i s víčkem do kontejneru na plasty, fakt ne. S čím, problém mám, že se mi vždycky do huby nebo nalévání připlete víčko do nalévaného proudu. Ale možná jsem jen nešikovný. Každopádně většinou víčku "urvu" zcela. A mohlo by se zdát, že je klid, ovšem zbude pichlavý plast. Takže, ano, tahle víčka mě pořád dost štvou a důsledkem je i to, že jsem tyhle "progresivnější a lepší láhve" přestal trochu kupovat. Díky nápojáři, povedlo se Vám mě převychovat - už ty vaše srágory nekupuju.
Ano, jste jen nesikovny. A vas bude stvat vsechno. Vy jste ten nepouzitelny typ, ktery jen strasne rad nadava. A vzdy hleda chyby v druhych, pritom jsou jen v nem...
Ale štvou. Víčko vždy odtrhnu. Problémem jsou ta dvě poutka, která tam zůstávají. Ty odtrhnu a zahazuji. Dosáhli přesného opaku. Více drobných plastů.
Presne tak. Driv to clovek odsrouboval a pak zas vratil. Ted se to blbe šroubuje zpatky. Ale hlavne, kdyz se podivam na videa z Indie a okoli, kde ve mestech i mnoho km kolem je podel silnic i v rekach metrova vrstva odpadu a zejmena plastu, tak tohle je opravdu vykrik do tmy. Ty penize, co to stalo se mely investovat do osvety tam.
Doteď jsem nepochopila, proč údajně lidi zahazovali víčka. To jako někde šli, otevřeli si láhev, víčko hned zahodili, ale láhev s nápojem si pak nesli otevřenou? Nebo dopili, zahodili víčko ale láhev si odnesli? Mě to tedy štve pořád a znám spoustu lidí, kteří ta víčka stejně odtrhávají. Tak snad jsou tedy aspoň ty pláže čisté.
Přesně tak. Neznám nikoho, kdo by vyhazoval víčko. A máte pravdu i s tím odtrháváním. Já otevřu láhev, okamžitě odtrhnu víčko a teprve potom používám. Když je láhev prázdná, zmačkám, našroubuji víčko a odnesu do kontejneru na plasty. To má logiku. Nevím, co bych dělal se samotným víčkem. Nehledě na to, že když nebude láhev zavřená, nedrží zmačkaná.
Napad z vicky vycistil plaze. Pravda, ty flasky se tam vali dal. I s upevnenymi vicky. 🤣
Válí flašky s víčky? Kde jste byl na dovolené u moře, aby tam byl takový nepořádek?
V Bulharsku jsou ráno pláže přeseté a vyžehlené. Kdo nechrápe do oběda, může si jako první uděla stpy v písku. Tedy až po rackovi. Ten vstává dříve než já. Na Mallorce jsem odhozenou petku také neviděl. Celý den chodí personál po pláží a uklízí. Itálie to samé. Tak ten bordel je zřejmě jen u Mácháče?
Nestve? Ono je vicko a vicko. Nektera jsou v pohode, treba na petkach, ale na tetrapacich to je vec plete se to, zavira se to samo pri liti napoje a pak to nejde zpatky nasroubovat. A plaze stejne nezachranime, dokud se s odpadky nenauci radne nakladat rozvojove a zaostale zeme, zejmena africke a jihoamericke a azijske...
Přesně. Samozřejmě když je to např. na mléku, tak to vždy ustřihávám, nervy mám jen jedny. 😄 Ať mi to pak přijde zavírat nějaký ten úředník z EU, když má mekty. 😄