1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 měsíci

Jak v kolika letech. Ono se to pěkně píše. Co ale ty konce. Za mlada a zdraví se není čeho bát , pokud má člověk chuť pracovat. Horší je když by chuť byla , ale přibývá věk a horší se zdraví .

45
Před 3 měsíci

A přitom by stačila věta,,Nic nepodepisujte"

Před 3 měsíci

Proto bude lepši výpověď bez udání důvodu.. Určuje ten, kdo to platí, né zaměstnanec. A pokud chce někdo někoho propustit, vždy je k tomu důvod. Dobrý zaměstnanec se nepropouští

28
Před 3 měsíci
Marek Procházka

Ano, pro zaméstnavatele to bude lepší, protože bude moct nařizovat porušování BOZP, neplacené přesčasy a pokud zamětnanec nebude chtít délat zadarmo a ještě na úkor svého zdraví, tak bude následovat výpovéď bez udání důvodu. Pracovné právní vztah je obchodní vztah jako kaźdý jiný, kdy se zaméstnanec se zaméstnavatelem dohodnou jakou práci a za jakých podmínek bude práe vykonána a jaká bude odměna, a to za dodržování zákonných podmínek. A to je závazné pro obě strany. Takže zaméstnavatel nemá co určovat, to už si sjednali ve smlouvě.

22
Před 3 měsíci

Mám osobní zkušenost, kdy mi dal zaměstnavatel výpověď pro "méně závažné porušování pracovních povinností". Obrovskou výhodou bylo, že jako člen odborové organizace jsem si požádal o bezplatnou právní pomoc! Bez ní, bych to určitě nezvládl! Každopádně spor trval 48 měsíců! Vyhrál jsem Okresní soud, Krajský soud i Vrchní soud a zaměstnavatel, Město Cheb, mi musel doplatit nejen ušlou mzdu, ale i neoprávněně odebraný osobní příplatek! Vše souzeno zvláště. Celkem mi vyplatili 1 300 000,- Kč. Ale jak jsem již psal, bez účasti v odborech a jejich právní pomoci, bych to nezvládl.

22
Před 3 měsíci
Martin Vojta

Tím bych se moc nechlubil... Zkrátka Vás zaměstnavatel nechtěl_ jistě k tomu měl důvody a ještě jste ho odrbal...Holt odbory

22
Před 3 měsíci

Pojďme zlegalizovat Švarc systém, v jiných zemích legální, aby si každý mohl vyzkoušet pracovat sám na sebe a nemuseli jednou pro vždy řešit zaměstnavatelé a zaměstnanci. Všem by se ulevilo. Kromě těch co popírají existenci super hrubé mzdy a stimulantů.

5
Před 3 měsíci
Jiří Veselý

Švarc systém ale není pracování sám na sebe. Dotyčný nic neshání, nedojednává, neprodává, nevlastní ani si nepronajímá. Je normálně zaměstnaný, jen fakturuje "superhrubou" a řeší si sám odvody.

4
Před 3 měsíci

Když někdo pracuje, tak si o to holt řiká.

Před 3 měsíci

Spíš by se mělo něco dělat s černotou, získal jsem teď velmi nepříjemnou zkušenost a nejsem v tom sám. Měním práci a přijali mě do hezké, poměrně známé společnosti, kde jsme se během výběrového řízení domluvili na skvělém platu. Všechno vypadalo krásně, dokud nepřišel den podpisu smlouvy. V té byl nakonec minimální plat a ostatní peníze, že bych prý dostával bokem, o čemž mě nikdo neinformoval. V náhledu smlouvy o platu ani zmínka. Přesvědčovali mě, i vedení společnosti, ale k jejich údivu jsem odmítl smlouvu podepsat, sbalil si věci a odešel 😅

4
Před 3 měsíci
Jakub Schneider

To jste borec, že jste se sbalil a nic nepodepsal. Mně nic jiného jakoby nezbylo. A v den nástupu ve smlouvě bylo úplně něco jiného. Příště už to neudělám.

1
Před 3 měsíci

Jen bych doplnil /a snad advokáti vědí/, napřed u soudu rozporujte pouze výpověď. Neřešte ani okamžitě odstupné u výpovědi /stačí říci, že na to nejste ještě - s "výpočtem" připravení/. Druhé kolo bude teprve o vyúčtování /samozřejmě zaměstn. vám nabídne jen něco - neberte to. Máte nárok na více. Můžete skončit i u mediátora - žádné obavy, trvejte na svém.

6
Před 3 měsíci
Jaromír Lipold

Pokud soud vyhrajete, což se velmi často nestává. Zaměstnavatel mívá dobré právníky, kteří sepisují i výpověď. Pak hrozí i zaplacení soudního řízení.

6
Zobrazit dalších 6 reakcí
Před 3 měsíci

Tak stimhle mam momentálně zkušenost.

Podával jsem nedávno žalobu na zaměstnavatele o neplatnosti výpovědi. Po pracovním úraze ruky,operace a měsíčně fyzio ruka v pořádku neni ani po roce od operace. Do půl roku se objevil zdravotní problém. Pri stálém přetěžování jedné strany těla došlo k poškození páteře. Samozřejmě lékař napsal zprávu pro zaměstnavatele. Takze nastal problém, nejprve me nechali 2tydny na překážkách,než jsem byl objednán k firemnímu lékaři ten podle lékařských zpráv me proste neuschopnil. Na dalsi den to bylo zajimave, jeden ze šéfů semnou mluvil v pohode druhý nikoli,pak přišlo vydírání. Takze jsem odešel. Do 2dnu mi domu dorazil nový posudek od jejich lékaře stim ze jsem pozbyl zdravotní spusobilost . Takze vubec. Najal jsem si právníky a ted jsme na zacatku.

5
Před 3 měsíci
Lukas Kovacik

Vychcanost tohle a proto by zaměstnavatel neměl mít stejná práva jako zaměstnanec. Zneužili by toho v mnohem větším měřítku, než se děje dnes. Zaplať pánbůh, že tu jsou lidi, co pobrali dost rozumu a brání se.

4
Zobrazit další 3 reakce
Před 3 měsíci

Jistě! Výpověď je vlastně veliké dobrodiní. Zejména ta bez udání důvodu.

2
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt