1600/1600Zbývá 1600 znaků
Vědecký redaktor SZ
Před 3 měsíci

Některá čísla mne po pěti letech samotného překvapila. A to jsem to tehdy – asi jako všichni tenkrát – dost sledoval. Která otázka překvapila vás, kde byl váš odhad nejvíc mimo?

4
Před 3 měsíci
Pavel Kasík

Nikdy mě to nezajímalo, žila jsem si podle sebe tak jak jsem chtěla, největší paradox byl, že neockovana jsem nesměla nikam, ale do práce mezi stovky lidí ano. Naštěstí jsem vydržela a neockovala jsem se🙏

29
Zobrazit dalších 6 reakcí
Před 3 měsíci

Úplně mi v článku chybí, kolik mrtvých Makake tehdy zachránilo, a zda ten, který měl přijít a nepřišel, nakonec přišel, či nikoliv?!

No, best in covid jsme skutečně nebyli… 🤔👎

7
Před 3 měsíci
Marek Tůma

no ještě že jsme měli vládu jakou jsme měli, tato nedokáže sehnat ani penicilín.

13
Zobrazit další 4 reakce
Před 3 měsíci

To byla ta doba, ve které se část těch "chytřejších" začala ládovat koňským odčervovadlem a zapíjela ho Savem, protože vakcína byla "fujky".

To byla ta doba, co spousta lidí objevila svět sociálních sítí a stali se z nich epidemiologičtí odborníci, dnes se většinou přeškolili na ukrajinskou válku a její řešení.

To byla ta doby, kdy herci, zpěváci a další pracovníci v kultuře, objevili kouzlo manuální práce.

To byla ta doba, kdy jste jeden čas nemohli ani navštívit staré rodiče, pokud bydleli ve vedlejším okrese a na silnicích, u hranic okresů stály policejní hlídky a kontrolovaly namátkou posádky vozidel.

To byla ta doba, která některé jedince spojila v páry uzavřené v jednom obydlí a naopak některé rodiny, kdy byli rodiče s dětmi týdny zavření v bytech, se po tom stresu definitivně rozpadly.

Spousta zaměstnanců objevila kouzlo home office a mnozí podnikatelé zkrachovali, jiní si naopak pomohli.

Ta doba, ve které se všeobecní lékaři naučili ordinovat po telefonu.

A to byla ta doba, ze které mnozí lidé, a především děti, mají dodnes následky fyzického charakteru nebo psychické potíže.

No, v každém případě na tu dobu vzpomínám jako na zlý sen a doufám, že se další takové už nedožiju.

1
Před 3 měsíci
Dagmar Švehlová

pro mě to byla doba absurdit, nesmyslu, nucení do očkování, diskriminace neočkovaných, taky to byla doba, kdy jsem v práci padala na hubu vyčerpáním, protože většina obchodu byla zavřená a tak se hlavně rizikové skupiny, myslím duchodci courali po hypermarketu i několikrát denně a přišli třeba pro dva rohlíky a 10 dk salámujako neočkovaná jsem nesměla ke kadeřníkovi, ale do hypru do práce ano, nakonec mě nakazil očkovaný přítel, který mohl chodit na pivo, ale tak zas to byla fajn dovolená na 14 dnu, aspon jsem tehdy uklidila a upekla cukroví na vánoce, doufám, že tohle si už lidi nikdy nenechají líbit

7
Zobrazit další reakci
Před 3 měsíci

Kdo by si to nepamatoval? Když se opozice Bureše ptala, jestli je dost ochranných pomůcek, tak tvrdil, že jsou jich plné sklady. Včetně roušek. Když propukla pandemie a lékaři si stěžovali, že žádné ochranné pomůcky nedostávají, tak Bureš machroval, že je osobně všem přiveze. Přivezl jich tolik, že jsme si roušky všichni šili sami. Když skončila první pandemie, tak se opozice Bureše v parlamentu ptala, jak je stát připravený na druhou vlnu. Bureš tvrdil, že žádná druhá vlna nehrozí a ať přestanou strašit lidi. Raději prý mají schválit zahrádkářský zákon, protože lidé se chtějí vrtat v zákonech. Když přišla druhá vlna, tak bylo tolik ochranných pomůcek, že vláda zakoupila v Číně předražené nefunkční pomůcky ( přestože jsme tam na začátku ledna poslali letadlo ochranných pomůcek zcela zdarma) a ještě Čína nutila naší vládu, aby při příletu naše vláda třískala hlavou o ranvej a děkovala čínské komunistické otrokářské vládě. No a když si zdravotníci stěžovali, že čínské pomůcky jsou naprosto nefunkční, tak na zdravotníky podala Pokorná - Jermanova trestní oznámení. Výsledkem tohoto Burešova a Hamáčkova amatérismu je, že u nás zemřelo na kovid víc jak 40 tisíc lidí a skončili jsme na druhém místě, hned za Orbánovým Maďarskem. Opravdu nechápu, jak je možné, že tohoto několikrát soudně usvědčeného udavače STB, který prokazatelně udal minimálně 15 lidí, defraudanta a několikrát soudně usvědčeného lháře chce volit stále tolik lidí.

1
Před 3 měsíciUpraveno

Pamatuji si na Hamáčka, jak chtěl v červeném svetru vyměnit Vrbětice za sputnik...

Tak to byla krása... Nebo uzavření okrsků... Taky demokratické a v naprostém pořádku....

A ty roušky přivezu osobně.... Všech 500.kusů... 😄 😄 😄

138
Před 3 měsíci
Jiri Hornych

A žádná druhá vlna nebude,to vám garantuju,

My jme best in covid všeci se od nás učí.

6
Před 3 měsíci

Opravdu to byla hrůza. V titulku chybí jen Babiš a hnutí ANO. A teď prosím něco o inflaci, poklesu reálných mezd, navýšení daní, chudobě která se šíří v ČR. Poklesu HDP a celkovým úpadku ČR. Pokus o zatažení do války.Do titulku prosím Fiala,Spolu a Pirstan.

Před 3 měsíci

Pamatuji dobře. Tohle se nezapomíná. A nezapomíná se ani to že dosud nikdo nesedí za mřížemi.

Za zavření okresů a brutální šikanu neočkovaných kteří byli rázem občany druhé kategorie. Dohnáni do takového stavu, že jim jejich sousedé nebo známí otevřeně přáli smrt nebo aspoň odepření zdravotní péče.

Za to by plno lidí mělo dožít na Mírově

34
Před 3 měsíci
Petr Rambousek

Já třeba dokážu do jisté míry pochopit kroky (i když špatné) minulé vlády. Nikdo tu neměl zkušenosti s pandemií takového rozsahu a odhalilo to zranitelnost a nepřipravenost.

Co ale nedokážu překousnout, tak fakt, že si z nás velebnost dělala šoufky, sama někde pařila a ještě se nechala u toho chytit. Babiš házel přes palubu jednu osobu za druhou (aby pak v opozici kritizoval období covidu se slovy, že to jde za premiérem vlády). Neskutečné machinace s rouškama a respirátorama, kdy je stát předraženě nakupoval od noname firem u kterých se zjistilo, že jsou napojené na nějakého politika z ANO. Nebo darování roušek Číně a následný drahý nákup zpět. Zavření všeho a následné udělování výjímek (hle, Babiš získal Florentu či jak se to květinářství jmenuje a květinářství najednou mají výjimku z nařízení). Spousta obchodů omezena, kdy dospělí sobě nic koupit nemohl, ale dítěti ano (tehdy jsem dělal ve Sportisimu a to nařízení fakt nechápal). Zkoušení nebylo možné, ale doma to vyzkoušet mohou a pak se vrátit. Proč ?

A těch volovin bylo mnoho. Proto mě udivuje, jak se tu část populace úplně hrne do toho zvolit ANO znova. Asi chtějí kalendáře s pávem.

7
Před 3 měsíciUpraveno

Největším problémem pandemie covid-19 byli naši antivaxeři.

Nejraději by nechali zemřít všechny morbidně nemocné staré lidi.

A nechali by ,,pochcípat" i svoje nejbližší příbuzné, jen aby nemuseli přiznat všechny benefity očkování a léčby.

Toho se následně chopily populistické a demagogické strany, které zacílily svoje dezinformace na nejzranitelnější skupiny obyvatel - staré lidi a osoby s nízkou úrovní vzdělání.

Ostatně antivaxerství s popíráním vědeckých poznatků je charakteristické pro totalitní režimy - Čína, ruSSko, Severní Korea.....😰

30
Před 3 měsíci
Vladimír Orlík

Blbost nad blbost. Jak byli nemocní léčení? Nijak! Ležet, pít čaj a až nebudete moci dýchat, hodíme vás na ventilátor. Žádná antivirotika a až se z virového zánětu plic rozvinul bakteriální, doktoři se zdráhali nasadit antibiotika. Nebo je nasadili, až už bylo pro některé pozdě. Bylo dopřáváno sluchu pouze některým odborníkům ( kteří pak prosazovali očkování v delším horizontu neotestovanými mrna látkami), zatímco jiní, kteří měli kladnou zkušenost s okamžitým podáním např. Isoprinosinu, byli umlčováni a dehonestováni, v lepším případě o nich média mlčela. A o těch idiotských nařízeních, kdy dospělí chodili na úplně volném prostranství s hadry přes pusu a nos, čímž si ještě snižovali imunitu, ani nemluvím. Prázdná ulice, školčata na vycházce, drží se za ručičky a na obličejích roušky!

23
Před 3 měsíci

Spíš než kvíz bych uvítal dotazník ve kterém někdo položí otázku antivaxerům a lidem co bojovali proti jakémukoli opatření jaký mají názor například na dnešní vládu, konflikt na Ukrajině, antisystemová hnutí atd...

Myslím si totiž, že v některých tématech se tyto skupiny lidí téměř dokonale překrývají.

Právě v dobách Covidu totiž nemalá část populace začala na internetu vyhledávat a podporovat různé polopravdy a dezinformátory. Od té doby pravě tato část populace razantně zhloupla a vydrželo jí to do teď.

2
Před 3 měsíci
Martin Sojka

Vláda mě nezajíma, nemá moji uctu, není pro mě autoritou k životu ji nepotřebuji, Babiš a Fiala naprosto nevolitelní, Babiše bych nevolila už za tu diskriminaci neočkovaných a i kdyby to bylo tehdy povinné tak bych se nenechala, spoustu lidí kolem mě toho lituje. Naše media beru s rezervou, protože nejsou objektivní, ČT 1 nesleduji vubec a zprávy jsem neviděla už 13 let, Ukrajina mě nezajímá, žiju si svuj život.

1
Zobrazit další 2 reakce
Před 3 měsíci

Největší podvod v dějinách novodobé historie, úžasná zkouška toho kam až restrikce mohou zajít a co všechno si lidí nechají líbit...

Roušky i v přírodě wtf???

Buzerovani malejch hospod kde sedělo pár štamgastu a přitom ve Varech jel filmový festival bez omezení..

Jojo kdo si pamatuje tak ví že těm co vládnou nevěřit ani nos mezi očima

41
Před 3 měsíci
Franta Noha

Dokonce se i slavil konec pandemie na Karlově mostě. Pak ti samí, co tam slavili a rozjeli tak podzimní vlnu s dvaceti tisíci mrtvých ječeli na Babiše, že dělá málo a dává mááálóóó. A nakonec měli žaludek i na zapalování svíček za zemřelé na (s) covid.

3
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt