1600/1600Zbývá 1600 znaků
Hlavní témata v diskuzi

To by bylo abychom ty zemědělce nedostali na kolena.

166
Před 3 měsíci
Stanislava Kratochvílová

Nesmyslný komentář.

22
Před 3 měsíci

Takže prodeje z farem rázem končí.

14
Před 3 měsíci
Pavel Sladovník

Záleží na farmě jaké podmínky přichystá,zorganizovat to jde.

Před 3 měsíci

Za chvíli se to vzduchem rozšíří i sem, Výborný je jistě výborně připraven.

7
Před 3 měsíci

¿Co z toho plyne?

Masicko podrazi ve velkem. Kdo ma pud sebezachovy a volno v mrazaku, tak at se rychle predzasobi. Jen vegetarianum je to suma suma fuk.

53
Hana Jeřábková

Hani naše jídlo je taky kurňa drahé.

17
Před 3 měsíci

Připomíná mi to ten vtip: když jde chlap do hospody má slintavku, když jde z hospody má kulhavku a doma na něj čeká šílená kráva. 🙂

51
Před 3 měsíci
Petr Batušek

Teď jsem přišla z nákupu a všimla jsem si, že hodně lidí slintá i kulhá.

13
Zobrazit další reakci
Před 3 měsíci

Je opravdu velké nebezpečí, že se ta nemoc zavleče k nám. Jen přemýšlím, jak se dostala do Maďarska? Jestliže se vzduchem šíří nad pevninou na vzdálenost až 60 km a nad mořem až 100, odkud se v Maďarsku vzala? Nikde se nepsalo, že by se předtím v této vzdálenosti někde vyskytovala.

29
Před 3 měsíci
Jiří Kšána

Myslíte že do Maďarska se nevozí dobytek ze třetích zemí, popř. že Maďarsko nevyváží do třetích zemí? Tam slintavka je a stačí vynechaná dezinfekce auta, znečištěná přepravka, nebo i ten zaměstnanec, který projde infikovaným chovem a na botách to přenese.

29
Před 3 měsíci

Když je ta nemoc tak extrémně nakažlivá, že se zvládne přenést vzduchem na vzdálenost 60 kilometrů, s téměř 100% nemocností, pouze <5% úmrtností a téměř nulovou šancí přenosu na člověka, není jednodušší a ekonomicky výhodnější nechat ty chovy promořit, než vyzabíjet všechno živé v chovech v okruhu tří kilometrů od ohniska?

76
Před 3 měsíci
David Pelán

Desetiletí se v Evropě vakcinovalo, potom všechny státy vakcinaci ukončily, a protože třeba v Africe jsou populace zvířat normálně promořené, tak už tehdy se nám Afrika divila. Trošku se v tom vyznám, osobně bych nikdy vakcinaci neukončila, naše česká vakcína byla výborná, dobře chránila. Vyráběla ji Bioveta Terezín.

50
Před 3 měsíci

Tak mě napadlo - kdy se objeví např. na Facebooku, že je to zlo z Bruselu ? 🤣Přece jen je to zvláštní, že to šlo z Maďarska na Slovensko...Orbán a Fico... no ne ? 🤣

39
Před 3 měsíci
Mária Kočíbová

Konspirace, že je to prý "pomsta globalistů" Ficovi a Orbánovi jsem už zaznamenal...sice už v lednu se "mstili" Německu, ale pivní vlastenci si takovými detaily hlavy nelámou 😄

16
Před 3 měsíci

Existují vakcíny. Jedna je zajázana, protože nelze rozlišit, zda má skot protilátky, nebo je nemocné. Druhou ještě nikdo nepovolil. Řešení by tedy bylo, ale raději budeme likvidovat. Kdo to zažil, pochybuje, že se to zastaví.

25
Před 3 měsíci
Jiří Lněnička

Někdy v roce 2001 se to povedlo, také u nás 1975.

1
Před 3 měsíci

Uměle vytvořený .Jako kovid. Maďarsko a Slovensko neposlouchá. V minulosti se stáda nelikvidovaly . Nechaly se se všechny kusy nakazit a do 14 dní byl bacil vyléčen. Pár slabých kusů sice odešlo a ostatní se uzdravily. Dnes se všechno likviduje násilím, a tím se vše zdražuje. Stará generace zemědělců by takto nehospodařila.

32
Před 3 měsíci
Frantisek Hajek

Dříve se očkovalo a u mláďat je úmrtnost téměř 100%, nebo se rodí mrtvá - potrat může způsobit i u lidí.

3
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt