Hotovost nejsou výdaje když nejdou z účtu? Vetší blbost jsem neslyšel.
Sleva může být úspora jen pokud to zboží pravidelně kupujete a ne že ho koupíte jen kvůli té slevě.
Taky dobrá logika je - nízkonákladovka má levné letenky, ale za všechno chce připlácet. Normální aerolinka má letenky sice o dost dražší, ale máte v tom všechno “zdarma”
vyzkouším to na maželce. Delší dobu si chci koupit motorku. Zkusím vybrat hotovost a vysvětlím jí, že byla vlastně zdarma.
Že si chci koupit motorku žena zjistila tak, že jsem z jejího účtu poslal zálohu dealerovi. Doplatek ze svého. Tudíž motorka mě stála o 30% méně. A to se vyplatí!
Nebyla v tom na začátku hlubší ekonomická úvaha, ale vybral jsem na mobilu špatný účet. Stane se. 😉
Všechny ty články na seznamu snad dělá UI... to se nedá číst, jak je to sesmolené... čeština, slovosled a rozum pláče. No, a téma je o čem? Lidi jsou pořád stejní. Každý si musí opakovaně sám projít životem. Nikdo se nerodí už zkušený a většina lidí za celý život zkušenosti ani rady nevyhledává ani nikdy nevyužije. Každý využívá jen možnosti systému, ve kterém žije.
Téma v podstatě jenom popisuje dnešní dobu. Ten její problém tkví v tom, že dneska může sdílet své nápady na internetu úplně každý. I hloupí lidé, kteří to dělají s oblibou a více než ti co hloupí nejsou. Takže místo toho aby se díky internetu šířili informace a lidé se vzdělávali, šíří se především hloupost.
Toto chápou pouze ženy, mají menší mozek.
no to se přijdě zeptat mého muže jak se utrácí. večer jsme se domluvili, že si pořídíme auto levnější než to minulé a já druhý den šla pro něco do garáže a tam stálo nové BMW 7 . Rychle jsem jí zavřela, že jsem v cizí garáži, než mě došlo že je ta správná. Na značkách byly čtyři sedmičky jako na všech našich autech..
Domluvili jsme si s manželem určitý obnos na nákup auta z bazaru. Dokonce viděl i auta která splňují jeho požadavky i za cenu o 15% nižší.
Pak přijde manžel se skvělým nápadem...koupíme to samé nové auto, někdo mi na něj slíbil slevu, ušetříme. Jo ale stojí o 20 % víc než jsme si domluvili.
U nás racionálně o financích uvažuje holka, ne kluk.
Je prima vazba mezi cenou auta a jeho starim. 1. rok se odecita 15% a pak kazdy rok 10%. Na pocet km bych nehledel. Ja pocitam 30tis km ročně jako standardni najezd. U noveho auta je prvni 4 roky fixni servis. U stareho zalezi na tom jak moc rozumite autum, ale do 6ti let a cca 200tis to vetsinou neni drahe, ale jde to pomalu nahoru. Ja mam nejradsi 1 az 2 roky stara auta z operat. leasingu. Nejlepsi pomer slevy a opotrebeni.
Nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci a ihned vám odpadne 90% nesmyslných nákupů. Za běžný život člověka jde o miliony korun za nesmysly, které dříve či později skončí v koši.
To jo, ale chvilku Vám udělají radost a o tom to je!😃
"Šaty ve slevě nejsou výdaj, ale úspora." Holčičí matematika? Takhle fungují hlavně důchodci, plné vozíky v akci.
Tak za předpokladu, že takto koupíte opravdu věc, kterou nutně potřebujete, tak mají pravdu 🙂 samozřejmě, pokud takto koupíte 50. šaty, tak úplně ne.
Má partnerka to počítá jasně - když šaty staly 1000 a ve slevě jsou za 600, tak: “ja neutratila 600, ale ušetřila 400”. 🤣
Přitom by stačilo si je nekoupit a ušetřila 1000 :)
Ta zvracenost nakupovani se projevi v kamennych obchodech. Objednam na internetu napriklad 6 paru bot po 2000, odzkousim, a druhy den prijdu vratit do obchodu 5 paru a zadam vyplatit 10000 korun. V prodejne maji hotovost tak za troje bambusove ponozky, zbytek je placen kartou. Ale to ty nase "nakupujici" naucila libelarnost systemu.
Co to? 🤔
Logika kup si doplňky do vlasů za 400 dolarů, později je stejně budeš potřebovat (i když je to na jednorázovou akci 😂), je asi stejná, jako bych trval na nákupu samolepek na auto, jako by bez nich auto nejelo. Někdy je lepší kouat do prázdného kbelíku, než číst bludy nejaké ,,finanční guru". Že já v.l to četl.