S tím otcem hororu to není tak jednoznačné. Oba, Lovecraft i Poe mají na ten titul právo
Tady si dovolím nesouhlasit. Otcem hororu je opravdu Poe. H.P. Lovecraft na Poea navazoval a sám byl jeho tvorbou fascinován ( užívání odkazů na něj či použíti jako postavy ve svém díle) a částečně i ovlivněn (např. Příběhy Arthura Gordona Pyma -> V horách šílenství).
A to píšu jako někdo, kdo H. P. Lovecrafta přímo zbožňuje a má od něj přečteno vše, co je u nás dostupné (včetně děl, které psal pro jiné autory). Osobně bych označil Poea jako otce hororu a Lovecrafta jako "grandmastera" hororu ( možná ještě společně s Kingem) 🙂
7 z 12 přečetl jsem špatně otázku u Hitchcocka, měl špatně mistra hororu a tipoval špatně kde se odehrává Slunovrat a kde se do Megan dostal démon.
11/12
Nedal jsem Pátek třináctého.Neviděl jsem.
Na horory moc nekoukám ale tohle je všechno klasika.
Kdo nezná Shining tak je .....
10 z 12. Severní zemi jsem tipnul a večírek pořádaný matkou jsem si opravdu nevzpomněl.
12/12🙂 Dříve velký fanda hororů, dnes už kouknu tak jednou za 1/4 roku. Ještě musím přečíst všechny ty knížky, které mám a nestihl je dát.
Mistr hrůzy!
Správných odpovědí: 12/12
Bez chyby. Horory jsou pro vás pohádka na dobrou noc.
Nic jiného jsem ani neočekával.
Jsem Pán temnot 🤭😄, 11/12 .
Nevěděla jsem pouze poslední otázku, ostatní brnkačka.
12/12 .... ale ta chyba ve jméně spisovatele Stokera mi způsobuje krvácení z očí
Dobrý den, Terezo,
děkuji za upozornění, chybu jsem opravila. Snad to krvácení zastavíme.
Přestože horory moc nemusím tak 12/12. Že v ďábla nevěříš neznamená, že nevěří on v tebe... 😈
Mistr hrůzy!
Správných odpovědí: 12/12
Bez chyby. Horory jsou pro vás pohádka na dobrou noc.